Την ερώτηση αυτήν θέτομεν και περιμένομεν τα αποτελέσματά της. Και η ερώτηση προέρχεται από τις συνεχείς κινήσεις της τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά και του κύρους μας ως Κράτους. Εκτός των άλλων καθημερινών παρανομιών σε βάρος μας για τις οποίες δεν αντιδρούμεν δεόντως, έχομεν και το λυπηρόν θέμα της δεσμεύσεως θαλασσίων περιοχών με τις διαβόητες πλέον NAVTEX. Κατά συχνά διαστήματα επί ημέρες δεσμεύει ζώνες και κινείται σαν να είναι δικά της μέρη. Το λυπηρόν αυτόν φαινόμεν το θεώρησα και το θεωρώ προσβλητικόν. Για την αποτροπήν του έκαμα την σκέψη ότι μπoρεί να αντιδράσομεν καταλλήλως. Και ως μέτρον πρότεινα να δεσμεύσει η Ελλάδα ολόκληρον το Αιγαίον Πέλαγος για έναν χρόνον με την μορφήν NAVTEX. Ο τίτλος του άρθρου ήταν «Δέσμευση για ένα έτος του Αιγαίου Πελάγους!!» και ημερομηνία 28 Σεπτεμβρίου 2017. Την πρότασή μου αυτή, που την θεωρούσα ολίγον δύσκολη την έστειλα στους παραλήπτες των μέϊλ μου, μεταξύ των οποίων και πολιτικοί και Αθηναϊκές εφημερίδες και Τηλεοράσεις. Το περιφρόνησαν. Προς τιμήν τους το ανεκοίνωαν οι ηλεκτρονικές ιστοσελίδες «patrasevnents», «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΙΘΩΜΗΣ» και δεκάδες άλλα καθώς και η ημερησία εφημερίδα «Τα Νέα της Αιτωλοακαρνανίας» και άλλες. Η δημοσίευση του άρθρου δεν συνεκίνησε κανέναν Πολιτικόν ή Στρατιωτικόν. Δεν υπήρχε καμμία κίνηση. Επειδή οι παραβιάσεις συνεχιζόταν και εγώ ο απλούς πολίτης αισθανόμουν ταπείνωση επανήλθα με νέον άρθρον και τίτλον «Τούρκοι καταπάτησαν το Αιγαίον και οι Έλληνες περιφρόνησαν προστατευτική πρότασή μας» στις 28 Σεπτεμβρίου2017και δημοσιεύθηκε στα πιο πάνω και λοιπά μέσα.

Πριν δύο ημέρες η τουρκία με τις παράνομες NAVTEX δέσμευσε για έναν έτος τα διεθνή ύδατα του Αιγαίου Πελάγους!! Τι έχετε να πείτε τώρα κύριοι πολιτικοί; Γιατί δεν προνοήσατε από το 2017 να κάμετε αυτό που έκαμε τώρα η τουρκία και μας ταπείνωσε;; Την πρότασή μας δεν την είδεν κανείς; Τουλάχιστον η εφημερίδα «Τα Νέα της Αιτωλοακαρνανίας» έχει πολλούς πολιτικούς αναγνώστες και η ιστοσελίδα «Τα Γεγονότα της Πάτρας» επίσης πολλούς, μεταξύ των οποίων τρεις Πρωθυπουργούς!!!

Μόνον τις Αθηναϊκές Τηλεοράσεις παρακολουθούν;; ‘Ετσι φαίνεται. Γι’ αυτό η τουρκία τους έδωσε τώρα ένα γενναίον μάθημα -ράπισμα, το οποίον μπορούσαν να το αποφύγουν πριν από τρία έτη αν……αν …..