Την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την εφαρμογή κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό COVID 19 συνεχίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την ευκαιρία επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής αγοράς, αλλά με την τήρηση των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, συνοδευόμενος  από τον Προϊστάμενο Εποπτών Δημόσιας Υγείας, Αργύρη Αγγελόπουλο,  την  Ιατρό δημόσιας  υγείας Κατερίνα Μπρίνια και άλλα στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγεία και Κοινωνικής Μέριμνας, επισκέφτηκαν το κέντρο της Πάτρας, συνομίλησαν με καταστηματάρχες και διαπίστωσαν την ευαισθησία των πολιτών για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. 

Παράλληλα, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας διένειμε σε πολίτες και επαγγελματίες έντυπο υλικό με οδηγίες για την ορθή εφαρμογή κανόνων  ατομικής προστασίας, ενώ διέθεσαν και μάσκες προστασίας. 

«Είναι απαραίτητη η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική περίοδο που οδεύουμε προς το τέλος του εφιάλτη. Σκοπός μας είναι να λειτουργήσει ομαλά η τοπική αγορά, να αναπνεύσει η οικονομία αλλά παράλληλα να αποφύγουμε τον κίνδυνο του επιπολασμού του ιού»  ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μπονάνος.