Η ζωή και η πολυετής καριέρα του Τζον Μακέιν στην πολιτική θα είναι το θέμα επερχόμενης ταινίας της Stampede Ventures. Η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών απέκτησε τα δικαιώματα της βιογραφίας «The Luckiest Man: Life With John McCain» που έχει γραφτεί από τον Μαρκ Σάλτερ, πολιτικό σύμβουλο και φίλο του εκλιπόντος γερουσιαστή της Αριζόνα και σχεδιάζει τη μεταφορά της στη μεγάλη οθόνη.

Ο Σάλτερ συνυπογράφει το σενάριο με τον τηλεοπτικό παραγωγό Κρεγκ Τερκ (The Good Wife, FBI). Τη δημιουργία της ταινίας υποστηρίζει η οικογένεια του Μακέιν. Η χήρα του, Σίντι Μακέιν  θα είναι εκτελεστική παραγωγός.

«Η ιστορία του Τζον έχει απίστευτο ηρωισμό, υπηρέτηση σκοπών περισσότερο από το δικό του συμφέρον» δήλωσε η Σίντι Μακέιν. «Δεν υπάρχει πιο κατάλληλος χρόνος να την αφηγηθούμε. Είμαι ενθουσιασμένη που θα μοιραστώ τη ζωή και την κληρονομιά του, και ξέρω ότι αυτή η ταινία θα αποτελέσει τεράστια έμπνευση για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» τόνισε.

Ο Κρεγκ Τερκ, ο οποίος επίσης είναι παραγωγός της ταινίας με τον Γκρεγκ Σίλμανμαν υπό τη Stampede Ventures, υπηρέτησε ως επικεφαλής νομικός σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Μακέιν το 2000.

«Η συνεργασία με τον Τζον Μακέιν ήταν μια από τις μεγάλες τιμές στην επαγγελματική μου ζωή» δήλωσε ο Τερκ. «Το να έχω την ευκαιρία να φέρω τη ζωή του στην οθόνη - και να το κάνω με ανθρώπους που θαυμάζω τόσο πολύ όσο ο Κρεγκ, ο Μαρκ και η Σίντι  - είναι απίστευτο προνόμιο» υπογράμμισε.

Ο Τζον ΜακΚέιν πέθανε το 2018 σε ηλικία 81 ετών και οι σεναριογράφοι παραδέχονται ότι η πρόκλησή τους θα είναι να μπορέσουν να καλύψουν όλη του τη ζωή.