Στο facebook και στα social media μεταφέρθηκε η κόντρα μεταξύ των καρναβαλιστών και του Καρναβαλικού Οργανισμού.

Αφορμή ήταν μια ανάρτηση της προέδρου του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρας Κουρή που σχολίασε με τον δικό της τρόπο την κίνηση των καρναβαλικών ομάδων να προχωρήσουν ουσιαστικά σε μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, μέσα από το διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού στάθηκε σε ένα από τα σλόγκαν της πρωτοβουλίας «Του χρόνου Μπούλες», στο «ΠατριΝΟ Καρναβάλι».

Σύμφωνα με την κ. Κουρή το λογοπαίγνιο αυτό των καρναβαλιστών βγάζει προς τα έξω μία άρνηση και δεν εκφράζει τη θετική προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού.

«Με τα ΝΟ και τις αντιγραφές δεν προχώρησε ποτέ ο κόσμος» έγραψε χαρακτηριστικά. Το σχόλιο αυτό είχε την απάντηση του από γνωστούς καρναβαλιστές αφού θεωρήθηκε ως μία ένδειξη απαξίωσης εκ μέρους της προέδρου, προς όλες αυτές τις καρναβαλικές ομάδες που συνθέτουν την πρωτοβουλία «Του χρόνου Μπούλες».  

Έγραψαν συγκεκριμένα ότι το "ΝΟ" στο οποίο στάθηκε η κ. Κουρή ήταν αρκετά έξυπνο, λιτό και άκρως εκφραστικό ως προς την ουσία των φετινών συνθηκών, κάτω από τις οποίες ο Πατρινός έχει ανάγκη να καρναβαλιστεί με κάποιο τρόπο.

«Όταν ακυρώνεις την μορφή έκφρασης πολλών ανθρώπων προφανώς κινδυνεύεις να ακυρώσεις και τους ίδιους στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Είμαστε άνθρωποι με ονοματεπώνυμο και οι περισσότεροι με βαθιά ιστορία και ρίζες στο Πατρινό Καρναβάλι» ανέφερε μεταξύ άλλων η γνωστή καρναβαλίστρια, Αμαλία Δημητροπούλου. Ακολούθησε ένας διαδικτυακός διάλογος αρκετά μακρύς με απόψεις και γνώμες των δύο πλευρών. Η ουσία πάντως δεν αλλάζει.


Η ρήξη και οι μέχρι τώρα εντυπώσεις

Το χάσμα μεταξύ του Καρναβαλικού Οργανισμού και καρναβαλικών πληρωμάτων επανήλθε και αυτή τη φορά μάλλον έχει και έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα, λαμβάνοντας τις δηλώσεις των καρναβαλιστών που μιλούν για τη Κοινωφελή Επιχείρηση και όχι τόσο για τον Δήμο.

Κακή εντύπωση, άλλωστε, έκανε σε πολλούς καρναβαλιστές η ανακοίνωση του Καρναβαλικού Οργανισμού που προηγήθηκε από όλα αυτά και προειδοποιούσε για σύναξη, πάρτι και συγκεντρώσεις εκ μέρους καρναβαλικών ομάδων, χωρίς ωστόσο να φωτογραφίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση η ρήξη είναι γεγονός. Μια ρήξη που σίγουρα θα ζημιώσει και τις δύο πλευρές και αν συνεχιστεί, ίσως να έχει και το ανάλογο κόστος στη διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού.

Μέχρι ώρας πιο ζημιωμένη κρίνοντας και από την ανταπόκριση του κόσμου στις δράσεις των καρναβαλιστών δείχνει να είναι η πλευρά του Καρναβαλικού Οργανισμού που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καν τις δράσεις.

Μια πλευρά που κατά πολλούς μοιάζει να είναι κάπως απομονωμένη. Για να δούμε όμως, θα κάνει την ανατροπή στη συνέχεια;