Εξακολουθεί να μην βιάζεται η εστίαση για να ανοίξει τα καταστήματα της, παρά τα όσα λέγονται από το υπουργείο Ανάπτυξης και τα όσα διαρρέουν προς τα έξω.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς φορείς της εστίασης, δεν υπάρχει καμία διάθεση από κανένα σωματείο ή σύλλογο που να ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματα του κλάδου άμεσα.

Κατά συνέπεια το τελευταίο σενάριο που έχει διαρρεύσει από το υπουργείο και μιλάει για το άνοιγμα των καταστημάτων το Φεβρουάριο, δεν ενθουσιάζει τον κλάδο και τους επαγγελματίες.

«Το σενάριο αυτό μιλάει για άνοιγμα των καταστημάτων στους εξωτερικούς χώρους. Όμως δεν έχουν όλα τα μαγαζιά εξωτερικούς χώρους και σίγουρα αυτά που δεν έχουν θα αδικηθούν» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου.

Ο ΣΚΕΑΝΑ κινείται έτσι στο πνεύμα της μείωσης των κρουσμάτων και της αύξησης των εμβολιασμών που θα φέρουν στη συνέχεια το άνοιγμα των καταστημάτων.

«Δεν πρέπει να ανοίξουν τα μαγαζιά αν δεν περάσει πρώτα ο Γενάρης και ο Φεβρουάριος. Δεν χρειάζεται να βιαστούμε. Το καλύτερο είναι να περιμένουμε να πέσουν τα κρούσματα στα 100, σε πανελλήνιο επίπεδο, να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να έχουμε κτίσει μια ανοσία στη πανδημία.

Γιατί το να ανοίξουμε και ύστερα από ένα διάστημα να κλείσουμε θα είναι σίγουρα το πιο καταστροφικό σενάριο. Άλλωστε, το να ανοίξουμε μόνο με το 50% των δυνατοτήτων ενός μαγαζιού, αυτό δεν αποτελεί λύση.

Δεν είναι βιώσιμα τα καταστήματα έτσι, ενώ σε μία τέτοια περίπτωση οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και αυτός θα είναι ένας ακόμα πονοκέφαλος για τους συναδέλφους. Το καλύτερο λοιπόν είναι να περιμένουμε.

Εξάλλου, κανένας σύλλογος σε όλη την χώρα δεν θέλει από τώρα το άνοιγμα των μαγαζιών, κάτω από αυτές τις συνθήκες που θα υπάρχουν».