Η μακροβιότερη γυναίκα της Αχαΐας, η κυρά Αγγέλω Καϊάφα από την Ελεκίστρα, έφυγε πλήρης ημερών από την ζωή στο χωριό Πουρναρόκαστρο Αχαΐας σε ηλικία 111 χρόνων.

Ο Γιώργος Μόσχος γράφει μεταξύ άλλων στο facebook: «Η μακροβιότερη γυναίκα της Αχαΐας, η κυρ’ Αγγέλω Καϊάφα από την Ελεκίστρα, ήταν ίσως η μοναδική που είχε μνήμες από τον Ασιατικό Πόλεμο!

Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή  στο χωριό Πουρναρόκαστρο Αχαΐας η κυρ’ Αγγέλω Καϊάφα, σε ηλικία 111 χρόνων. Η αείμνηστη συντηρούνταν από την κόρη της Ελένη Καϊάφα και βρέθηκε νεκρή στο γιατάκι της, που της είχε πάντα στρωμένο η κόρη της. Η εκφορά της σορού της θα γίνει την  Δευτέρα από τον Ι.Ν. του χωριού της στο οποίο και θα ταφεί.

Η Αγγελική Καϊάφα που μέχρι το τέλος της ήταν εν πλήρη υγεία για τα χρόνια της και με πνευματική διαύγεια. Είχε εγγόνια και δισέγγονα. Ο εγγονός της Περικλής Γεραλής, μιλώντας γι αυτήν λέει πως ήταν γερό κόκκαλο και σπάνια αρρώσταινε.

Η κυρ Αγγέλω Καϊάφα ήταν ίσως η μοναδική μακροβιότερη γυναίκα στην Αχαΐα, που είχε μνήμες από την έναρξη της Μικρασιατικής Εκστρατείας, η οποία ξεκίνησε από τους Έλληνες αμέσως μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο 1914-1918».

Όπως γράφει πάντα ο Γιώργος Μόσχος « ήταν ηλικίας 107 ετών, όταν την συναντήσαμε με τη βοήθεια του εγγονού της Γεραλή και συζητήσαμε για τη ζωή της. Ήταν γεννημένη το 1910 και τόσο η μνήμη της όσο και ο συγκροτημένος λόγος της σε προδιέθεταν πως δεν ξεπερνάει τα 80 χρόνια.

Πάντως η κυρ Αγγέλω Καϊάφα, με ελάχιστο γλυκόποτο και κυρίως με προτίμηση στην πατραϊκή τεντούρα Χάχαλη, με αρκετή πεζοπορία, λιτή στο φαγητό της και με καθαρό αέρα του χωριού, κοντά στο παράθυρο, που έβλεπε στον κήπο και απέναντι στο τζάκι του δωματίου της, αναγκαίο για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, έφθασε αισίως στα 111 έτη ζωής.

– «Να πάρετε τα χρόνια μου», έδινε την ευχή της απλόχερα».