Το χιόνι παρά τα όποια προβλήματα (μετακινήσεων, πάγου) κλπ. το συνοδεύουν, αποτελεί πάντα μια παιδική, μαγευτική προσδοκία κάθε χειμώνα. Απολαύστε μια μαγευτική πτήση στην χιονισμένη Εύβοια, κοντά στην οροσειρά της Δίρφυς.

Η Δίρφυς, πλέον γνωστή και ως Δίρφη, είναι σημαντική οροσειρά της κεντροανατολικής Εύβοιας. Το Δέλφι στα 1.743 μέτρα, αποτελεί την υψηλότερη κορυφή της. Εξαιρώντας τα βουνά της Κρήτης είναι το ψηλότερο βουνό της νησιωτικής Ελλάδας. Έχει έντονο ανάγλυφο και είναι αρκετά απότομη, κυρίως στην ανατολική της πλευρά. Η δυτική της πλευρά παρουσιάζει κωνικό σχήμα.

Η Δίρφυς παρουσιάζει επίσης έντονες χιονοπτώσεις κατά την διάρκεια του χειμώνα, γιατί είναι εκτεθειμένη στα ψυχρά βορειανατολικά ρεύματα.

Με drone πάνω από το ορεινό τοπίο της Δίρφυς

Η χλωρίδα και η πανίδα της Δίρφυος είναι αρκετά πλούσια και σε μεγάλα υψόμετρα απαντώνται σπουδαία ελατοδάση ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα απαντώνται καστανιές, δρυς, πλατάνια, πεύκα και διάφορα φυλλοβόλα.

Στην αρχαιότητα επί της κορυφής της φερόταν αρχαίο ιερό της Διρφύας Ήρας. Σημαντικότερα χωριά της Δίρφυος είναι η Στενή Δίρφυος, που αποτελεί έδρα του ομώνυμου δήμου Διρφύων, που βρίσκεται στη δυτική παρυφή του όρους, και οι Στρόπωνες που βρίσκονται στην ανατολική πλαγιά.

Η Στενή Δίρφυος αποτελεί δημοφιλέστατο χειμερινό προορισμό και λόγω της εγγύτητάς της με την Αθήνα προσελκύει πλήθος εκδρομέων που θέλουν να αγγίξουν και να παίξουν με το χιόνι.