Υπό κράτηση μέχρι αύριο Τρίτη παραμένουν μέχρι να οδηγηθούν στον ανακριτή για τις απολογίες τους οι δύο ανήλικοι που εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στην αποβάθρα του μετρό Ομονοίας.

Οι δύο ανήλικοι προσήχθησαν από τις αστυνομικές Αρχές λίγες ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό που σόκαρε το πανελλήνιο. «Μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θολώσαμε. Κατεβήκαμε και τον χτυπήσαμε γιατί αφού μας έκανε παρατήρηση μετά κάτι μας είπε για το σπίτι μας και θυμώσαμε. Μετά φοβηθήκαμε και γι' αυτό δεν πήγαμε στην αστυνομία και αρχίσαμε να κρυβόμαστε», ήταν τα πρώτα λόγια των δύο οι οποίοι αναμένεται να δώσουν και απολογία στον ανακριτή.

Σημειώνεται ότι στους δύο ανήλικους, 15 και 17 ετών, έχει ασκηθεί ποινική σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ειδικός φρουρός που ενεπλάκη στην υπόθεση του ξυλοδαρμού τέθηκε σε διαθεσιμότητα με την κατηγορία της συγκάλυψης.

Και νέο πρόσωπο εμπλέκεται στην υπόθεση του ξυλοδαρμού

Ωστόσο, σύμφωνα με την τηλεόραση του Open, πέραν του ειδικού φρουρού που συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ακόμα ένα πρόσωπο φέρεται να εμπλέκεται στην συγκάλυψη του ξυλοδαρμού και παρόλο που γνωρίζει ποιοι είναι οι δράστες για της επίθεσης, δεν φαίνεται σε καμία συνομιλία να συμβουλεύει να παραδοθούν τα παιδιά και να ζητήσουν «συγγνώμη».

Σε μία συνομιλία, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του σταθμού, η μητέρα αρχικά αναφέρει: «Έχουμε πολλά, ότι θα βάλουν τα πρόσωπά τους, μιλάμε και ακούμε για ανθρωποκτονίες και τέτοια», ενώ το φιλικό πρόσωπο απαντά: «Σου είπα θα ακούσεις πολλά, θα πουν πολλά για να φοβηθείτε. Αφού δεν έχουν έρθει μπορεί να μην τους έχουν ταυτοποιήσει ακόμα. Άστους να λένε».