Τα καταστήματα άνοιξαν και ο κλάδος των ταξί που όλο αυτό το διάστημα έχει πληγεί από την πανδημία, τον περιορισμό των μετακινήσεων και τα μέτρα που του έχουν οριστεί, περιμένει να έχει τουλάχιστον μία ανάκαμψη στη δουλειά του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείο οδηγών – επαγγελματιών ταξί ο τζίρος τους έχει πέσει στο δεύτερο διάστημα της πανδημίας κατά 80% με 90% και το εισόδημα τους έχει κατρακυλήσει προς τα κάτω.

«Περιμένουμε με το άνοιγμα της αγοράς να έχουμε και εμείς μια αύξηση στη δουλειά μας αφού τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για τον κλάδο μας».

Το μεγάλο "αγκάθι" πέρα από τον περιορισμό των μετακινήσεων και τα όσα ίσχυαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, σχετίζεται και έχει να κάνει με τον όρο του ενός πελάτη σε κάθε κούρσα.

«Είναι ένα μέτρο που όπως έχουν παραδεχθεί σε τηλεδιασκέψεις που κάναμε τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη, άδικο, που όπως μας είπαν θα έπρεπε να το είχαν πάρει πίσω.

Μας το είπαν, αλλά και εδώ και δύο μήνες δεν έχουν κάνει τίποτα για να το αναιρέσουν» τονίζει ο κ. Σκέντζος. «Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει με την άρση του lockdown μια εγκύκλιος που θα τροποποιεί το θέμα και θα μας δίνει την δυνατότητα να βάζουμε παραπάνω από έναν πελάτη μέσα στο ταξί».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ταξί της Πάτρας, παρά την πτώση της δουλειάς τους και τα περιοριστικά μέτρα που υπήρχαν, εφάρμοσαν απόλυτα τα μέτρα και τήρησαν τους κανόνες του πρωτόκολλου.

Είναι καιρός έτσι το κράτος να τους το αναγνωρίσει και να προχωρήσει στην άρση αυτού του περιορισμού που αναγκάζει ακόμα και ανδρόγυνα να μην μπορούν να πάρουν την ίδια κούρσα.

Σε έναν κλάδο που έχει χτυπηθεί βάναυσα τόσο από την σύγχρονη κρίση της πανδημίας, όσο και από την οικονομική κρίση που προηγήθηκε, με πολλούς επαγγελματίες να αναγκάζονται να βρίσκονται στην αναζήτηση δεύτερης δουλειάς.