Αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς της τηλεόρασης. Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης δίνει καθημερινά ραντεβού με τους τηλεθεατές από τη συχνότητα του Alpha και του «Έλα στη θέση μου» , το οποίο για 5η συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα τηλεθέασης, όπως αναφέρει το zappit.

Για την αγαπημένη κωμική σειρά του Alpha, για το εάν θα συνεχιστεί για 6η σεζόν αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια μίλησε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στη Ναταλία Γερμανού και στο «Καλύτερα δε γίνεται».

Τι έχει αγαπήσει πάνω απ΄όλα στον Βλάση, τον ρόλο που υποδύεται στη σειρά; «Την αφέλειά του… Και με ενοχλεί η επιπολαιότητά του, ο παρορμητισμός του. Επηρεάζεται από τα συναισθήματά του. Κι είναι, κάθε λίγο, εγκλωβισμένος. Είναι πολύ αγαπησιάρης άνθρωπος. Αν και στην αρχή ήθελε τα πλούτη, τελικά είδε ότι δεν απασχολεί πολύ αυτό το κομμάτι». Η αρχική δομή της σειράς ήταν «οι πλούσιοι και οι φτωχοί. Μετά περάσαμε στο ερωτικό κομμάτι και τώρα γίνεται… χαμός με τα ερωτικά όλων των ηρώων. Υπάρχει ποικιλία ερωτικών σχέσεων». Η γυναίκα που θα ήθελε, ιδανικά, να μείνει ο Βλάσης; «Θα ήθελα να είναι όλο αυτό ένα όνειρο του Βλάση και να έμενε με τη Ρενάτα (Ευ.Συριοπούλου), όπως ξεκίνησε».

Θα συνεχιστεί το «Έλα στη θέση μου» για 6η σεζόν; «Όχι. Είναι δύσκολο» απαντά. «Με τα φετινά επεισόδια θα φτάσουμε τα 900. Πόσο πια να γράψουν οι σεναριογράφοι, να βρουν καινούργιες ιστορίες. Είμαστε πολλοί ηθοποιοί, είναι ωραίο το κλίμα μεταξύ μας όλα αυτά τα χρόνια… Κάπου τα ωραία πρέπει να τελειώνουν… Αποφασίσαμε φέτος , τελευταία χρονιά, να τα δώσουμε όλα, για να έχουμε ένα δυνατό φινάλε».

Όσο για το επόμενο τηλεοπτικό του βήμα; «Σχεδιάζεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε» υπογράμμισε. Κι αποκάλυψε ότι υπάρχει περίπτωση να μην αλλάξει τηλεοπτική στέγη, να παραμείνει στον Alpha. «Πιθανόν να βρίσκομαι στην ίδια στέγη και του χρόνου».