Μέσα στους επόμενους δύο μήνες αναμένεται να έχει βγει ο ανάδοχος από τον νέο διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί για το έργο της ανακαίνισης και της αναδιαμόρφωσης του κτιριακού συγκροτήματος των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ, σε πολιτιστικό κέντρο και πολυχώρο.

Το θέμα αναμένεται να έρθει μέσα στις επόμενες ημέρες στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας για να προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός για το έργο, ξεκινώντας έτσι τις διαδικασίες από την αρχή.

Ως γνωστόν το έργο αυτό ήταν να ξεκινήσει από την άνοιξη του 2020, αμέσως μετά το Πατρινό Καρναβάλι. Ωστόσο, ο ανάδοχος βρίσκοντας πρόσχημα την καθυστέρηση εκκένωσης του χώρου προχώρησε στη διάλυση της σύμβασης, ζητώντας από τον δήμο αποζημιώσεις.

Ο δεύτερος ανάδοχος από τον διαγωνισμό αρνήθηκε να αναλάβει το έργο, ενώ από την πλευρά του ο τρίτος πρόβαλλε το δικαιολογητικό του αυξημένου φόρτου εργασίας, κάτι που θα τον δυσκόλευε στο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του χρονοδιαγράμματος.

Το "κλειδί" των αρνήσεων αυτών, σύμφωνα με κύκλους της Μαιζώνος, βρίσκεται στα φύλλα αμιάντου που υπάρχουν σε ένα σημείο της στέγης του κτιριακού συγκροτήματος το οποίο απαιτεί ειδικές εργασίες για να μαζευτεί (είναι καρκινογόνο), κατά συνέπεια ένα μεγαλύτερο κόστος.

Όπως και να έχει το σημαντικό είναι ότι το έργο δεν χάνεται για τον δήμο, παρά την καθυστέρηση που προέκυψε από την διάλυση της εργολαβίας και τον νέο διαγωνισμό που θα πρέπει να γίνει.


Κυψέλη πολιτισμού και αναψυχής

Η χρηματοδότηση του πολυχώρου είναι εξασφαλισμένη από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τη συμφωνία που έχει γίνει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Το κόστος του έργου φτάνει τα 7.900.000 ευρώ και το σχέδιο περιλαμβάνει την διαμόρφωση ενός πολυχώρου που θα αποτελείται από χώρους αναψυχής, θέατρο, αίθουσα κινηματογράφου, αίθουσα χορού και διαφόρων ακόμα δραστηριοτήτων.

Φιλοδοξία του δήμου το κέντρο αυτό να αποτελέσει μία κυψέλη πολιτισμού, αναψυχής και αθλητισμού για τους κατοίκους της νότιας Πάτρας, αλλά και για όλη την πόλη.

Εφόσον όλα πάνε καλά και δεν υπάρχει καμία άλλη αναβολή, είτε λόγω της πανδημίας, είτε εξαιτίας άλλων εξωγενών παραγόντων, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του καλοκαιριού.