Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις που περιλαμβάνονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, σχετικά με την υπόθεση απαγωγής της 10χρονης μαθήτριας, στην Τούμπα τον περασμένο Ιούνιο, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Η 33χρονη κατηγορούμενη φέρεται να άρπαξε την μαθήτρια από το σχολείο της στις 11 Ιουνίου με πρόσχημα ότι έπαθε κάτι η μητέρα της και την οδήγησε σε διαμέρισμα.

Σύμφωνα με το βούλευμα: «Αφού έκαμψε την αντίσταση του κοριτσιού χορηγώντας ναρκωτική ουσία μέσα σε χυμό φρούτων αφαίρεσε τα ρούχα της την τοποθέτησε στην μπανιέρα όπου και η ίδια μπήκε γυμνή και της έκανε μπάνιο αγγίζοντας συνεχώς σε σημεία που δεν έπρεπε».

Όπως αναφέρει το star.gr, που επικαλείται το βούλευμα, η κατηγορούμενη χρησιμοποιούσε και ερωτικά βοηθήματα, ενώ φωτογράφισε το κορίτσι με δικά της ρούχα και την έβαψε στο πρόσωπο.

«Βάσει των στοιχείων, υπήρξαν βάσιμες ενδείξεις ότι η 33χρονη παρήγαγε και κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας καθότι αφού αφαίρεσε τα ρούχα της ανήλικης την έλουσε και έριξε λάδι στο σώμα της», αναφέρουν οι αρχές.

Όπως προκύπτει από τις τοξικολογικές εξετάσεις, η κατηγορούμενη φέρεται να έδωσε στην ανήλικη κοκαΐνη, βενζουλεκγονίνη και αλπραζολάμη.

Η δικηγόρος της οικογένειας της μαθήτριας, Ανθούλα Ανάσογλου, δήλωσε στο star.gr: «Με αφορμή την έκδοση του βουλεύματος παράτασης της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης, δηλώνουμε ως πολιτική αγωγή την ικανοποίηση μας για την απόφαση αυτή. Είμαστε ακόμα στο στάδιο της ανάκρισης, δυστυχώς όμως πλησιάζουμε το ανώτατο όριο διάρκεια αυτής διότι υπάρχει μία δυσχέρεια στην αναπαραγωγή όλου του αποδεικτικού υλικού για την ύπαρξη πορνογραφικού κυκλώματος. Να συνεργαστεί με τις αρχές και να δώσει όλες τις πληροφορίες «για να σπάσει ένα απόστημα, που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει», δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας της 10χρονης μαθήτριας. Οι διωκτικές αρχές ενεργούν με μέγιστη προσοχή και ιδιαίτερη φροντίδα αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα. Θα παρακαλούσα την κατηγορούμενη να συνεργαστεί με την ανακριτική αρχή και να δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να μπορέσει να έρθει στο φως η αλήθεια και να σπάσει ένα απόστημα, που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 33χρονη που συνελήφθη για την απαγωγή του κοριτσιού θα παραμείνει στις φυλακές. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την παράταση της προσωρινής κράτησης της, κρίνοντας ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για να παραπεμφθεί σε δίκη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας για την κακοποίηση του παιδιού, που συνεχίζεται από τις ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Το δικαστικό συμβούλιο παράτεινε την κράτηση της 33χρονης θεωρώντας ότι είναι ύποπτη φυγής, καθώς και όταν αποκαλύφθηκε το περιστατικό είχε εξαφανιστεί και εντοπίστηκε μετά τις έρευνες της αστυνομίας.

Πηγή: star.gr, ΕΡΤ