Το Ντουμπάι δεν είναι μόνο το μέρος που πηγαίνουν οι celebrities της Ελλάδος για να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν από τα μέτρα του κορωνοϊού.

Είναι το μέρος που βρίσκονται εδώ και ορισμένους μήνες αρκετοί εργαζόμενοι της εστίασης από διάφορα γνωστά μέρη του κόσμου τα μαγαζιά των οποίων έχουν κλείσει ή υπολειτουργούν εξαιτίας αυτής της κατάστασης με την πανδημία.

Ανάμεσα σε αυτούς και αρκετοί Έλληνες που εργάζονται στον επισιτιστικό κλάδο με επιτυχία κάνοντας τη δική τους διαδρομή, έχοντας πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς από την Ελλάδα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Εντοπίσαμε στους Έλληνες εργαζόμενους του Ντουμπάι την Πατρινή Άννα Ζώτου. Η Άννα Ζώτου πήρε την απόφαση πριν από πέντε χρόνια και έφυγε από την Ελλάδα, κάνοντας μία νέα αρχή στο Λονδίνο όπου και ζούσε πριν από την πανδημία.

Ο κορωνοϊός όμως δημιούργησε σημαντικό θέμα και στον χώρο της εστίασης στο Λονδίνο και έτσι μαθαίνοντας την πολιτική που θα ακολουθούσε το Ντουμπάι πάνω στο ζήτημα της πανδημίας προκειμένου να ενισχύσει τον τουρισμό του, αποφάσισε να κάνει μία ακόμα αλλαγή στη ζωή της.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτεύουσα της διασκέδασης στην εποχή του κορωνοϊού και εργάζεται σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πανάκριβης αυτής πόλης που για τους περισσότερους από εμάς μοιάζει κάπως μυθική.

«Εργάζομαι στο Γκάλα σε ένα εστιατόριο με ελληνική κουζίνα που θεωρείται από τα καλύτερα και τα ακριβότερα στο Ντουμπάι». Από αυτό μάλιστα είχε περάσει τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς πριν γίνει ο μεγάλος ντόρος που προκλήθηκε στη συνέχεια και ο Πέτρος Κωστόπουλος.

Το εστιατόριο αυτό βρίσκεται στο DIFC, στην ελεύθερη περιοχή του Ντουμπάι, εκεί δηλαδή που γίνεται και ο μεγάλος χαμός με τους πλουσιότερους και πιο διάσημους VIPS του κόσμου να πηγαίνουν για να διασκεδάσουν.

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να εργάζομαι στο Ντουμπάι υπήρχε αρκετή κίνηση. Πλέον με όλες τις πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου να έχουν κλείσει τα καταστήματα τους, έχουν συγκεντρωθεί στο Ντουμπάι, κάθε celebrity που μπορείς να φανταστείς.

Από όλους τους χώρους και από όλες τις χώρες. Κυκλοφορούμε βέβαια μόνο με μάσκα και τη φοράμε παντού, αλλά είναι γεγονός ότι γίνεται ένας χαμός από τη κίνηση, τόσο στους δρόμους, όσο και στα μαγαζιά.

Γενικότερα εδώ στο Ντουμπάι είναι ένας διαφορετικός κόσμος, ένας άλλος πλανήτης…».