Η τσιπούρα είναι ένα αγαπημένο έδεσμα από αυτά που μας προσφέρουν οι ελληνικές και όχι μόνο θάλασσες.

Η τσιπούρα μαζί με το λαβράκι από πλευράς διατροφικής αξίας ανήκουν στα πιο πολύτιμα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσια στα λιπαρά οξέα ω-3 και είναι από τα λεγόμενα μεγαλύτερα ψάρια αυτά που καταναλώνονται περισσότερο από τις ελληνικές οικογένειες.

Την ίδια ώρα όμως, όσο αγαπημένη κι αν είναι, ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χριστόφορος Χαραλαμπάκης μας εξηγεί πως την γράφουμε... λάθος!

Όπως ο ίδιος σημειώνει στο OPEN η ετυμολογία της την συνδέει με την λέξη ίππος και γι' αυτό θα έπρεπε να γράφεται με δύο -π, ωστόσο η λανθασμένη διάδοση της γραφής της με ένα -π την καθιέρωσε έτσι όπως την γνωρίζουμε.