Ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης των δύο ανήλικων που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό στο μετρό μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, υποστήριξε ότι τα δύο παιδιά προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη.

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την υπεράσπιση των παιδιών αυτών, μου είπαν ότι για το αποτέλεσμα που βλέπουμε έχει προηγηθεί μια εις βάρος τους μια άδικη συμπεριφορά, τουλάχιστον ανάρμοστη, από τον συγκεκριμένο άνθρωπο» ανέφερε ο κ. Δημόπουλος, συμπληρώνοντας πως αυτό δεν δικαιολογεί και την μετέπειτα συμπεριφορά τους.

«Είναι κατακριτέο. Έχουν σκύψει το κεφάλι, έχουν ζητήσει συγγνώμη. Πρόκειται για μια ευπρεπέστατη οικογένεια, δεν έχουμε να κάνουμε με παιδιά των βορείων προαστίων, κακομαθημένα, πρόκειται για παιδιά του Περιστερίου, πηγαίνουν στο σχολείο και δεν είχαν καμία παραβατική συμπεριφορά ως τώρα» συμπλήρωσε ο δικηγόρος των δύο κατηγορούμενων.

Παράλληλα, ο κ. Δημόπουλος σημείωσε πως από την Πέμπτη που ανέλαβε την υπεράσπισή τους είχε συζητήσεις για να παραδοθούν στις Αρχές, τονίζοντας ότι το μικρότερο από τα δύο παιδιά ήταν σε κατάσταση σοκ. «Επικρατούσε ο φόβος και μιλάμε για δύο παιδιά» πρόσθεσε ο συνήγορος των δύο ανήλικων που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια.