Ετοιμάζονται τα εμπορικά καταστήματα στην Πάτρα για το άνοιγμα τους την Δευτέρα στις 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κανονικό άνοιγμα της αγοράς και θα προσέλθει πάντα τηρώντας τα μέτρα να αγοράσει τα είδη που έχει ανάγκη.

Από την πλευρά τους τα εμπορικά καταστήματα είναι αποφασισμένα να τηρήσουν τα μέτρα και να εφαρμόσουν με ευλάβεια τα όσα ορίζει το πρωτόκολλο, μη ρισκάροντας κάτι άλλο που ενδεχομένως να φέρει και πάλι το κλείσιμο της αγοράς.

Όπως λένε, προετοιμάζονταν όλο αυτό το διάστημα για το click in ή το click away (για τα μαγαζιά που εμπορεύονται άλλα είδη εκτός ρουχισμού και υποδημάτων), όμως η κυβέρνηση τους αιφνιδίασε για ακόμα μία φορά.

Ευχάριστα αυτή τη φορά, μια απόφαση που μετά από καιρό και ύστερα από όλες αυτές τις αποφάσεις που ήταν κατά της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τους ικανοποιεί.

Έτσι, είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν τα μέτρα, προκειμένου να αποδείξουν στους ειδικούς, αλλά και στους κυβερνώντες, ότι είχαν δίκιο σε αυτό που φώναζαν τόσο καιρό, δηλαδή τα μικρά μαγαζιά δεν ήταν ούτε θα είναι εστίες μετάδοσης.

Κάτι που πιστεύουν ότι θα παίξει τον ρόλο του στο να μην κλείσει ξανά το λιανικό εμπόριο (τουλάχιστον τα μικρά καταστήματα)  και ότι όλο αυτό το διάστημα τους είχαν άδικα κλείσει.

Ήδη οι έμποροι έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή τις προετοιμασίες τους για το άνοιγμα αυτό, προσαρμόζοντας τις τιμές τους στην περίοδο των εκπτώσεων, αλλά και για την τήρηση των μέτρων που έχουν οριστεί.

Για αυτό, άλλωστε, υπάρχει μία σχετική κίνηση στην αγορά, πίσω από τα κατεβασμένα ρολά των καταστημάτων. Οι εκπτώσεις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων, θα είναι αρκετά συμφέρουσες και θα κυμανθούν σε πολλές περιπτώσεις σε ένα ποσοστό που θα ξεπερνάει το 40%, προκειμένου να προσελκύσουν τον κόσμο στο να αγοράσει.

Καλούν μάλιστα τους Πατρινούς να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και τα μαγαζιά του λιανικού εμπορίου, δίνοντας έτσι μία ανάσα με τις αγορές τους στην τοπική οικονομία, σε εκατοντάδες καταστήματα και σε ακόμα περισσότερες οικογένειες που ζουν μέσα από αυτά.