Όπως έγραψε πρώτο το patrasevents.gr το παιχνίδι του 56ου Κρυμμένου Θησαυρού αυτή τη φορά δεν θα διοργανωθεί από τους καρναβαλιστές και τα πληρώματα.

Η αιτία για αυτό έχει να κάνει με τις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ και το αίτημα των καρναβαλικών πληρωμάτων να τους βρεθεί ένας νέος χώρος, κάτι που μέχρι ώρας δεν έχει γίνει.

Το διαζύγιο μεταξύ καρναβαλικού οργανισμού και πληρωμάτων για το ζήτημα του Κρυμμένου Θησαυρού είχε ξεκινήσει να φαίνεται στον ορίζοντα από το περασμένο καλοκαίρι όταν οι καρναβαλιστές το έθεσαν ως αίτημα.

Το αίτημα αυτό μετά από λίγο καιρό έγινε και επίσημο, στην πρόταση που κατέθεσε το πλήρωμα του 159 (αυτό που είχε κερδίσει δηλαδή τον Κρυμμένο Θησαυρό του 2020 και ήταν να διοργανώσει το φετινό παιχνίδι), όταν μαζί με τις εισηγήσεις του έθεσε ως απαραίτητο όρο για να προχωρήσει στην διοργάνωση του 56ου Κρυμμένου Θησαυρού, την ανεύρεση ενός νέου χώρου για τα καρναβαλικά πληρώματα.

Όρος που απαίτησε ύστερα από συζητήσεις που είχε με τα υπόλοιπα καρναβαλικά πληρώματα τα οποία ακολουθούν μία κοινή γραμμή για το ζήτημα της «στέγης του Πατρινού Καρναβαλιού», όπως το αναφέρουν στις συζητήσεις τους, αλλά και στις διαμαρτυρίες που είχαν κάνει το περασμένο καλοκαίρι.

Χωρίς πληρώματα;

Απάντηση στην πρόταση που έκανε δεν πήρε το πλήρωμα 159, ενώ από την πλευρά του ο Καρναβαλικός Οργανισμός ισχυρίζεται, σύμφωνα με κύκλους του, ότι το πλήρωμα απάντησε αρνητικά στην πρόταση που του έκανε η Κοινωφελής Επιχείρηση για συνεργασία.

Όπως και έχει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο φετινός Κρυμμένος Θησαυρός θα πραγματοποιηθεί χωρίς την συμμετοχή των καρναβαλικών πληρωμάτων ή καλύτερα χωρίς την συμμετοχή των πληρωμάτων του ΑΣΟ που αποτελούσαν τη "ραχοκοκαλιά" και τον πυρήνα του παιχνιδιού.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα νεανικά πληρώματα, με τον πολύ κόσμο δεν συμμετείχαν ποτέ στο παιχνίδι, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια ή αν συμμετείχαν το έκαναν σποραδικά. Το ερώτημα είναι ποιος θα διοργανώσει από πλευράς δήμου το 56ο παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού που θα είναι διαδικτυακό και σε συνθήκες πανδημίας.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ.

Για το όλο θέμα συνεδρίασε το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης και αποφάσισε να δώσει τη διοργάνωσή του παιχνιδιού σε ομάδα που θα συντονίζεται από την Ασπασία Παϊζη και τον Νίνο Ηλιόκαυτο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι ώρας τα καρναβαλικά πληρώματα δεν έχουν πει λέξη για το αν θα διοργανώσουν τον δικό τους Κρυμμένο Θησαυρό, όπως είχαν κάνει παλιότερα. Το όλο θέμα δείχνει ότι η ρήξη των καρναβαλιστών με τον Καρναβαλικό Οργανισμό τουλάχιστον για φέτος είναι οριστική και αμετάκλητη.

Όπως υποστηρίζουν οι καρναβαλιστές το όλο θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με την στέγαση τους. Τα εκθέματα και η δουλειά που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια που μετέφεραν οι ίδιοι όταν τους κάλεσαν να εκκενώσουν τον χώρο του πρώην ΑΣΟ μέσα στην καρδιά της πανδημίας, παραμένουν εγκαταλειμμένα και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες στον χώρο του Πετρωτού και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να δεχτούν….