Υλικά

4 μερίδες

Λίγο λάδι ή σπρέι
2 κγ ελαιόλαδο
4 μπριζόλες χοιρινές με ή χωρίς κόκκαλο
1 κγ αλάτι
1 κγ κόλιανδρο τριμμένο
1 κγ σκόνη σκόρδου
1/2 κγ πιπέρι
2 κς μουστάρδα ολικής αλέσεως ή ότι έχουμε
1 κς μέλι
1 κς μηλόξυδο

Εκτέλεση

Βάζουμε να κάψει το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αλείφουμε ή ψεκάζουμε ελαφρώς.

Αλείφουμε τις μπριζόλες με ελαιόλαδο και στις δυο πλευρές. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το αλάτι, κόλιανδρο, σκόνη σκόρδου, και πιπέρι και πασπαλίζουμε τις μπριζόλες και από τις δυο πλευρές. Αν θέλουμε κάνουμε και ένα μασάζ τις μπριζόλες με τα μπαχαρικά.

Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε την μουστάρδα, το ξύδι και το μέλι.

Τοποθετούμε τις μπριζόλες στο γκριλ και ψήνουμε για 5-6 λεπτά την κάθε πλευρά. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις μπριζόλες 1-2 λεπτά πριν τις τουμπάρουμε και από τις δυο πλευρές.

Γαρνίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου προαιρετικά.

Πηγή: cookpad.com