Από τη Δευτέρα 18/1 ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο στη χώρα μας καθώς και τα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης το ωράριο θα είναι προαιρετικό.

Έτσι το ωράριο διαμορφώνεται ως εξής:

Για όλο το λιανεμπόριο: Από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. (για να μπορούν να επιστρέψουν όλοι σπίτια τους μέχρι τις 9 που αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας).
Για κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, διαιτολογικές υπηρεσίες: από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. (προαιρετικό).

Σημειώνεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να πηγαίνουν σε όποιο εμπορικό κατάστημα επιθυμούν μόνο με το SMS, χωρίς να απαιτείται να κλείσουν τηλεφωνικό ραντεβού με το κατάστημα.

Ωστόσο για τα κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, διαιτολογικές υπηρεσίες και τα ΚΤΕΟ οι πελάτες θα προσέρχονται MONO κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων (e-mail, sms). Φυσικά θα απαιτείται και σε αυτή την περίπτωση η αποστολή του SMS με τον αριθμό 2.

Προαιρετική είναι και η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου. Επίσης, διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 το πρωί.

Επισημαίνεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε σαφή προειδοποίηση στους καταναλωτές ότι αν παρατηρηθεί αυξητική τάση στα κρούσματα με συνωστισμό και λοιπά φαινόμενα, η κυβέρνηση θα βάλει ξανά λουκέτο στο λιανεμπόριο.