Χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις αναμένονται το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά: Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας οι οποίες έως το πρωί θα επεκταθούν σε όλα τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης χώρας. Βροχοπτώσεις αναμένονται στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Θράκη θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς, στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως -2, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -4 έως 2, στην Ήπειρο από -4 έως 8, στη Θεσσαλία από -2 έως 3, στη Δυτική Στερεά από 2 έως 7, στην Ανατολική Στερεά από -1 έως 6, στη Δυτική Πελοπόννησο από 4 έως 10, στην Ανατολική Πελοπόννησο από 2 έως 7, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 9, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 7, στις Κυκλάδες από 6 έως 14, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 15 και στην Κρήτη από 10 έως 17 βαθμούς. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, με εξαίρεση το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βόρειοι 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού. Από το πρωί οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και στα ημιορεινά του νομού, ενώ βροχή ή χιονόνερο αναμένεται στις πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται χιονοπτώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και από το απόγευμα κατά τόπους στα δυτικά του νομού έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως -3 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.