Την ιδέα ενός σύντομου ντοκιμαντέρ για να προωθήσει την πρώτη συνεργασία του Gucci με τον οίκο The North Face η οποία ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα είχε ο διευθυντής δημιουργικού του ιταλικού οίκου Alessandro Michele. O Gucci συνεργάστηκε με τον The North Face για μια κολεξιόν που είναι γιορτή του πνεύματος της εξερεύνησης.

Τα γυρίσματα έγιναν στις Άλπεις, στη Ρώμη, τη Σιέρα και τη Νέα Υόρκη και σε αυτό δίνουν συνεντεύξεις ο Michele, ο David Whetstone (μάνατζερ ντιζάιν στη The North Face), η επαγγελματίας αναρριχητής Nina Williams και ο καλλιτέχνης Post AOW. Στο ντοκιμαντέρ ερευνάται, βουτώντας στην περιπέτεια, η σχέση των ανθρώπων με τη φύση και ο Alessandro Michele διερωτάται: «υπάρχει ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί, αφηγούμενοι την ιστορία του ανθρώπου ως ένα χωριστό ή απομονωμένο στοιχείο από τη φύση». «Είμαστε η φύση και η φύση είναι εμείς» τονίζει.

Για να εορτάσει την κολεξιόν, ο ιταλικός οίκος αποκάλυψε τα μοτίβα της στους art walls του Gucci σε πέντε διαφορετικές πόλεις: Μιλάνο, Νέα Υόρκη, Χονγκ Κονγκ Σανγκάη και Λονδίνο.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Harper's Bazaar, η για περιορισμένο χρονικό διάστημα μπουτίκ των The North Face και Gucci, στο Ουίλιαμσμπεργκ του Μπρούκλιν έβγαλε μετά από μήνες τους αγοραστές στους δρόμους. Οι fans περίμεναν νέα της κολεξιόν: «Εδώ και κάποιο διάστημα, κοίταζα αυτή τη συνεργασία» είπε ο Marcel Israilov κρατώντας τρεις υπερμεγέθεις σακούλες με αντικείμενα από την κολεξιόν.