Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ) εκπροσωπώντας τους 4.000 πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή αναιμία) & Δρεπανοκυτταρική Νόσο στη χώρα μας, έχει αποστείλει επιστολές στο Υπουργείο Υγείας και στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σχετικά με το χρόνιο θέμα των ελλείψεων σε αίμα, έχει απευθυνθεί πολλές φορές κάνοντας έκκληση στους πολίτες για να προσέλθουν να αιμοδοτήσουν, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε αίμα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Με ανακοίνωση της διαμαρτύρεται, καθώς μετά από επιστολή του Αχαϊκού Συλλόγου Μεσογειακής Αναιμίας, ενημερώθηκε ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα υπάρχουν αναβολές μεταγγίσεων από το Δεκέμβριο.

 "Όπως αντιλαμβάνεστε στην πιο κρίσιμη και δύσκολη περίοδο που διανύουμε και στη χώρα μας, λόγω της πανδημίας covid-19, οι ελλείψεις σε αίμα λαμβάνουν τραγικές διαστάσεις με αποτέλεσμα οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία & Δρεπανοκυτταρική Νόσο ανά την χώρα, που η μετάγγιση αίματος είναι η μοναδική θεραπεία τους να κινδυνεύουν.

Καλούμε ΑΜΕΣΑ τον Διοικητή του Π.Ν. Ρίου, την Διοίκηση της Αιμοδοσίας και κάθε άλλο υπεύθυνο στο Νοσοκομείο, όπως προβούν στις ΑΜΕΣΕΣ και ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ενέργειες, προκειμένου να δοθεί λύση και να λάβουν οι πολυμεταγγιζόμενοι πάσχοντες την θεραπεία τους πριν συμβεί κάτι ανεπανόρθωτο και βρεθούν όλοι προ των ευθυνών τους" αναφέρει η ανακοίνωση.