Σαφή και σταθερή κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία, αποτυπώνεται στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπηση της Marc για λογιαρασμό του Alpha.

Επιπλέον, στα ποιοτικά στοιχεία, σημαντικό είναι το εύρημα ότι το μείζον κριτήριο για την ψήφο είναι η οικονομία με την διαχείριση της πανδημίας να ακολουθεί. Τέλος, μουδιασμένη από τη διαχείριση των εμβολίων σε επίπεδο ΕΕ εμφανίζεται η κοινή γνώμη, ενώ δίνει «δίκιο» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη διαχείριση με την Εκκλησία τα Θεοφάνια.

Το απόγευμα της Πέμπτης, παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc, στην οποία οι ερωτηθέντες απάντησαν αναφορικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη διανομή των εμβολίων η ΕΕ, τα κριτήρια των ψηφοφόρων, την καταλληλότητα για πρωθυπουργία μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα, αλλά και στο αντάρτικο της Εκκλησίας με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Στο ερώτημα για την καταλληλότητα, μεταξύ του πρωθυπουργό και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ευρεία αποδοχή του 52,7% των ερωτηθέντων, σε αντίθεση με 24% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Η δημοσκόπηση παρουσιάζει το σημαντικότερο κριτήριο στην κάλπη, στην υποθετική ερώτηση αν είχαμε εκλογές. Σύμφωνα με τις απαντήσεις, το 31,3% θα ψήφιζε με βάση την πορεία της οικονομίας, ενώ 16,9% θα επέλεγε κόμμα με κριτήριο την διαχείριση της πανδημίας.