Επίσημη απόφαση δεν υπάρχει για την ώρα. Ωστόσο, οι έμποροι της Πάτρας περιμένουν να ανακοινωθεί την Παρασκευή το άνοιγμα των καταστημάτων.

Άλλωστε, αυτό λένε και τα μηνύματα που τους έχουν φτάσει από τα όσα έχουν διαρρεύσει από τα αρμόδια υπουργεία. Το μόνο που μένει είναι να δοθεί και επίσημα το "πράσινο" φως από την επιτροπή των ειδικών.

Όμως έτσι και αλλιώς για τους εμπόρους και τα καταστήματα τους, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής. Έχουν δώσει ως τελευταία προθεσμία για να περιμένουν την ημερομηνία της 18ης Ιανουαρίου.

Αν δεν ανοίξουν, τότε, είναι αποφασισμένοι αυτή τη φορά να προχωρήσουν σε αντιδράσεις και σε κινητοποιήσεις που δεν θα παίρνουν αναστολή.

Ήδη τις περασμένες ημέρες έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις και διασκέψεις με τους ομολόγους τους, σε επίπεδο συλλόγων, αλλά και ομοσπονδιών των υπολοίπων επικρατειών της χώρας.

Η μορφή που θα έχουν οι αντιδράσεις αυτές θα γνωστοποιηθούν εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, αν δηλαδή, δεν ανοίξουν τα μαγαζιά τους στις 18 Ιανουαρίου.

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η ατάκα που ανέφερε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Βαγενάς, λέγοντας «ή αντιδράμε ή πεθαίνουμε».

Το σημαντικό όμως για τον εμπορικό κόσμο είναι να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, έστω και με αυτά τα περιοριστικά μέτρα που θα υπάρχουν και να διεκδικήσουν κάτι από την περίοδο των εκπτώσεων που τυπικά ήδη έχει ξεκινήσει.

Όσο για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα καταστήματα στην περιοχή μας; Το πιθανότερο είναι να ισχύσει αυτό που λέγεται για όλη την επικράτεια. Click in στα καταστήματα ρουχισμού και υποδημάτων με προκαθορισμένα ραντεβού και click away στα υπόλοιπα μαγαζιά του λιανικού εμπορίου. Στην αναμονή λοιπόν…