Μεγάλη ανταπόκριση έχει η πλατφόρμα και γενικότερα η διαδικασία που έχει οριστεί για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, στις ηλικίες άνω των 85 ετών.

Τα ραντεβού που έχουν οριστεί για το εμβόλιο είναι δεκάδες, τόσο στην Πάτρα, όσο και στην Αχαΐα, με την εμβολιαστική διαδικασία να ξεκινάει από το Σάββατο για τα άτομα αυτής της ηλικίας. Θα ακολουθήσουν στη συνέχεια οι υπόλοιπες ομάδες των ηλικιωμένων, πάντα με βάση το όριο της ηλικίας τους.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν αρχικά στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και σε αυτό του Αγίου Ανδρέα, ενώ από τις 20 Ιανουαρίου και μετά θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στα δύο μεγάλα Κέντρα Υγείας της αχαϊκής πρωτεύουσας, σε αυτό του Αγίου Αλεξίου, στο Βόρειο Τομέα και σε αυτό του Νότιου Τομέα, στα Ζαρουχλέικα.

Χαρακτηριστικό της ανταπόκρισης που υπάρχει από πλευράς των ηλικιωμένων στο να κάνουν το εμβόλιο, είναι ότι αρκετοί έχουν ξεσηκώσει τους δικούς τους, ζητώντας τους να τους το κάνουν ηλεκτρονικά και γενικότερα να τους βοηθήσουν στο να προχωρήσουν την όλη διαδικασία.

Οι γιατροί από την πλευρά τους συνιστούν προσοχή και έχουν ζητήσει από τους ηλικιωμένους που οι περισσότεροι από αυτούς έχουν λόγω ηλικίας κάποια προβλήματα με την υγεία τους (μικρά ή μεγάλα) να κάνουν πρώτα έναν ιατρικό προέλεγχο στον ιατρό τους και στη συνέχεια (εφόσον πάρουν την έγκριση από αυτούς) να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Ήδη πάντως τα ραντεβού που έχουν κλειστεί είναι αρκετά και είναι χαρακτηριστικό ότι σε πανελλήνιο επίπεδο ξεπέρασαν τα 60.000 μέσα στο πρώτο 24ώρο λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Στην Αχαΐα δεν υπάρχει μέχρι ώρας ακριβής αριθμός για τα ραντεβού που έχουν κλειστεί, όμως η ανταπόκριση δεν είναι διόλου μικρή.  

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση διευκολύνθηκαν περισσότερο από την όλη διαδικασία και έλαβαν ήδη μήνυμα με τον προγραμματισμό του ραντεβού τους, απαντώντας θετικά στο 13033 ή μέσω της πλατφόρμας.

Πάντως μέχρι ώρας στην Αχαΐα (σε υγειονομικό προσωπικό δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 2.200 άτομα. Στην περιφέρεια του νομού οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τις 10 Φεβρουαρίου στα Κέντρα Υγείας: Κάτω Αχαΐας, Ερυμάνθου, Χαλανδρίτσας και Ακράτας.