Κάτι ο αέρας, κάτι οι βροχές, το γεγονός είναι ότι ο πεζόδρομος της Τριών Ναυάρχων το τελευταίο διάστημα έχει γεμίσει από πεσμένα νεράντζια που έχουν μουχλιάσει με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται πολλά κουνούπια.

Τα συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν από το πρωί της Πέμπτης να μαζεύουν τα νεράντζια και να καθαρίζουν τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων, ξεκινώντας από το μέρος κάτω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Πάντως, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κάνει αρκετά παράπονα στο δήμο αφού τα νεράντζια ήταν για αρκετές ημέρες πεσμένα και τα κουνούπια τις νύχτες τους θέρισαν στα τσιμπήματα, λες και ήταν… Αύγουστος.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζουν, λόγω των νεραντζιών και των χορταριών πολλά από τα λούκια του πεζόδρομου έχουν βουλώσει με αποτέλεσμα όταν βρέχει να δημιουργούνται λίμνες και τα υπόγεια της περιοχής να κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν.  

Όπως λένε οι νεραντζιές που αποτελούν για χρόνια το σήμα κατατεθέν της περιοχής, είναι ένα καλλωπιστικό δέντρο που δίνει ένα άλλο ύφος στον πεζόδρομο, όμως χρειάζονται και την ανάλογη συντήρηση.

(Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Παπαδόπουλου και της Μυρσίνης Σκόνδρα).