Η Πάτρα διαθέτει ένα αξιόλογο καλλιτεχνικό δυναμικό, σε κάθε έκφανση.

Μια καλή απόδειξη πάνω στην παραπάνω άποψη αποτελεί το βίντεο κλιπ του single "Exposed" που συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο «Little Black Rose» του μουσικού παραγωγού Βαγγέλη Μουρελάτου (a.k.a DarkMatters),

Γιατί το λέμε αυτό; Για να γίνει πραγματικότητα αυτό το βίντεο κλιπ χρειάστηκε η συνεργασία μιας πλειάδας Πατρινών καλλιτεχνών που προέρχονται από τον χώρο της σκηνοθεσίας, της χορογραφίας και της υποκριτικής.

Η συνεργασία αυτή έφερε ένα αποτέλεσμα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από αντίστοιχες δουλειές που γίνονται στο εξωτερικό. Και το λέμε αυτό από πλευράς μουσικής παραγωγής, σκηνοθεσίας, ερμηνείας, χορογραφίας αλλά και σκηνικής παρουσίασης της όλης ιδέας.

Όλα βέβαια ξεκίνησαν μέσα από το τραγούδι και τη μουσική που έγραψε ο DarkMatters, που μιλάει για τον έρωτα, με έναν μυστηριώδη και ποιητικό τρόπο, τον έρωτα εκείνον που μας αφήνει εκτεθειμένους, γυμνούς και ακάλυπτους. 


Πάνω εκεί στηρίχτηκε η ιδέα της πλοκής του βιντεοκλίπ που σκηνοθετεί η Ζέτα Σπυράκη, μιας πλοκής που με την σειρά της βασίζεται σε μία ατμοσφαιρική χορογραφία.

Στη χορογραφία συμμετέχουν οι χορεύτριες και ηθοποιοί, Όλγα Σπυράκη, Ανναθάλια Καράμπελα, Πέπη Παπαδούλου, Κωνσταντίνα Ντιναπόγια, Νίκολα Μικέλη, Δώρα Τσάγκα και η Κατερίνα Σοφοτάσιου.

Όλες τους προερχόμενες από το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό με τη κάθε μία να διαγράφει τη δική της πορεία. Τη μουσική ντύνει με την υπέροχη φωνή της η Μαρία – Ειρήνη Μαμελετζή, μια τραγουδίστρια που ζει πλέον στο Άμστερνταμ (εκεί σπουδάζει), αλλά έχει φίλους και σχέσεις στην Πάτρα.

Επίσης το location scouter και η κάμερα β' είναι από την Ήρα Μαζαράκη, το 1st AD από τον Δημήτρη Καραγιάννης, ενώ η Βασιλική Κασπιρη έκανε τις μάσκες.

Το βίντεο κλιπ αξίζει να σημειωθεί ότι γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις της πρώην Αμιαντίτ στο Δρέπανο και ανέβηκε στο διαδίκτυο στα τέλη Νοεμβρίου.

Απολαύστε το! 


DarkMatters ft Mary Irene - Exposed (Official Videoclip)