Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, μιλώντας για την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Αιγίου και της Ναυπάκτου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη οι έντονοι μετασεισμοί που ακολούθησαν μετά τον κύριο σεισμό που έγινε τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ήταν ένα φυσιολογικό φαινόμενο

«Το ίδιο είχε γίνει και πριν από 20 μέρες. Είναι πάρα πολλά τα ρήγματα στην περιοχή, αλλά δίνουν τέτοιους σεισμούς αυτών των μεγεθών. Έγινε ένα μικρό ντόμινο μετά με εκατοντάδες μετασεισμούς. Το κακό είναι ότι τα ρήγματα βρίσκονται κοντά σε αστικά κέντρα (Πάτρα, Ναύπακτο) κι αυτό προκαλεί δυσφορία στους κατοίκους ειδικά τη νύχτα, που υπήρχε μεγάλη ανησυχία» τόνισε.

Ο κ. Τσελέντης πρόσθεσε πως: «Η μετασεισμική ακολουθία είναι ικανοποιητική. Τώρα που βλέπω μεγάλη πληθώρα μετασεισμών έχω ησυχάσει, αλλά δεν υπάρχει μετατόπιση των επικέντρων σε άλλες περιοχές. Δεν έχουμε μετατόπιση προς την περιοχή του ρήγματος του Αιγίου, των Αλκυονίδων, αλλά και ανατολικότερα, και δεν ανησυχούμε» κατέληξε.