Δεν είναι ώρα για διερευνητικές συζητήσεις με την τουρκίαν αυτήν την περίοδον ή καλλίτερα αυτήν την χρονιάν. Έχομεν καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων 60 φορές χωρίς ουσιαστικόν αποτέλεσμα για εμάς, ενώ η αντίπερα όχθη έχει κερδίσει αρκετά μεταξύ των οποίων και η συγγραφή των σχολικών ελληνικών βιβλίων από επιτροπήν Ελλήνων και τούρκων συγγραφέων!!! Κάτι το αδιανόητον!!!!!! Και όμως συμβαίνει, Γι΄ αυτό έχει αφαιρεθεί από την διδασκαλίαν ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι ΗΡΩΕΣ και δεν διδάσκονται οι πανουργίες και οι ψευδείς υποσχέσεις των οθωμανών εναντίον των Ελλήνων την περίοδον της Επαναστάσεως του 1821, χωρίς να εξαιρούνται και τα προηγούμενα 400 χρόνια μαύρης σκλαβιάς. Αυτήν την χρονιάν που εορτάζομεν τα 200 έτη από την έναρξη της Επαναστάσεως, πρέπει να περιορισθούν στο ελάχιστον τα «δώσε –πάρε» με την τουρκίαν, Και το σπουδαιότερον να διακοπεί η προβολή του τουρκικού λαβάρου από τις οθόνες μας. Πρόκειται για προσβολή στους Ήρωες που ύψωναν δικά τους λάβαρα στις περιοχές που κατακτούσαν.

Για την έναρξη διαβουλεύσεων ενήργησε επιτυχώς η τουρκική διπλωματία, η οποία σε πρώτην φάση απέσυρε εικονικώς τα πλοία από τις παράνομες έρευνες στην θάλασσα κι έτσι απέφυγε τις κυρώσεις κατ΄ όνομα, γιατί οι ευρωπαίοι δεν ήθελαν κάτι τέτοιο. Εν όψει πιθανών μικροκυρώσεων τον Μάρτιον και εν όψει αλλαγής προέδρου στην Αμερικήν, επίεσε ώστε να αρχίσουν δήθεν διαβουλεύσεις, με σκοπόν να τις ακυρωθούν οι κυρώσεις , να αποτρέψει εν συνεχεία την πιο πέρα συζήτηση διαλόγου και να αρχίσει τις παράνομες έρευνες πιέζοντας τους πάντες και τα πάντα.

Ο τούρκος υπουργός εξωτερικών δημοσίευσε ότι συμφώνησε με τον Έλληνα ομόλογόν του για την ημέραν ενάρξεως των διερευνητικών συζητήσεων. Η Ελλάδα τον διαψεύδη! Ποιός λέει αλήθειαν και πως το δημοσιοποίησε ο τούρκος;;

Προσπαθούν να μας σύρουν σε διάλογον τούρκοι και ευρωπαίοι και εμείς τι κάνομεν ;; Αντιδρούμεν ή θέλομεν την συζήτησε «σαν ψαρόζουμον»;;; Οι Έλληνες πολίτες θέλουν κάτι τέτοιο;;;

Προσωπικώς είχαμεν αναρτήσει στο διαδίκτυον δύο άρθρα ενατίον της αμέσου συζητήσεως και με αυστηρούς όρους οι οποίοι θα δοκιμασθούν για ένα έτος και ακολούθως θα σκεφθούμεν για διάλογον. Το ένα με τίτλον «Αργότερα τυχόν συζήτηση με τουρκίαν» στις 30/7/2020 και το έτερον με τίτλον «Διάλογος μετά ένα έτος και βλέπομεν» στις 18/8/2020!!!

Έκτοτε παρακολουθούσαμεν τις κινήσεις των πολιτικών μας οι οποίες εφαίνοντο να ήσαν προσκείμενες σε μίαν σύντομην συζήτηση! Και η στιγμή επέστη!!!!!

Μας επίεσαν αφορήτως να την δεχθούμεν! Και υποστηρίζομεν ότι θα συζητήσομεν μόνον για τις θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίον και την ανατολικήν Μεσόγειον. Στο Αιγαίον οι ζώνες είναι καθαρές. Δεν χρειάζονται καμμίαν συζήτηση. Και ότι το αναφέρομεν είναι προσβολή για την κυριαρχίαν μας.