Η Θάλεια Ματίκα και η Πέννυ Μπαλτατζή ξεκίνησαν την γνωριμία τους για πρώτη φορά μπροστά στις κάμερες, στο Σημείο Συνάντησης της ΕΡΤ. Δύο γυναίκες που δεν είχαν γνωριστεί ποτέ πριν, κάθισαν η μια αντικρυστά στην άλλη και σαν να γνωρίζονταν από πάντα, μίλησαν για όλα όσα τις καθόρισαν, τι συνέβη μέχρι να φτάσουν σήμερα να μπορούν να κάνουν αυτό που αγαπούν και τι σημαίνει για εκείνες η έννοια της μητρότητας.

Η Θάλεια Ματίκα εκδηλώθηκε και σε σχέση με το πόσο τυχερή αισθάνεται που έχει στην ζωή της τον Τάσο Ιορδανίδη, χωρίς την προτροπή του οποίου δεν θα είχε γίνει ποτέ μητέρα, αφού όλη της τη ζωή φοβόταν μια τέτοια ευθύνη. Η Πέννυ Μπαλτατζή, από την άλλη, μίλησε για τις 4 άτυχες εγκυμοσύνες που είχε και συγκλόνισε με την περιγραφή της.

«Είχα τέσσερις ατυχίες στο θέμα εγκυμοσύνη. Η πρώτη ήταν πολύ μεγάλη ήμουν εξίμισι μηνών, έκανα διακοπή. Έκανα γέννα γιατί είχα πρώιμη ανεπάρκεια πλακούντα, έπρεπε να κάνω απλά ενεσούλες για την θρομβοφιλία μου και that’s it. Θα μπορούσαμε να το έχουμε προλάβει. Αν γνώριζα το θέμα της θρομβοφιλίας μου… Είναι πολύ σημαντική η κληρονομικότητα. Έμεινα έγκυος με τη μία, με το που παντρεύτηκα ο άντρας μου δεν με ρώτησε, μου είπε θα κάνουμε παιδί. Δεν είναι πολύ γλυκό;», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πέννυ Μπαλτατζή.