Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, για το θέμα του νοσοκομείο Αιγίου τονίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει αυτή να βρει σήμερα τις λύσεις ώστε να ανακληθούν οι αποσπάσεις.

Ο Αχαιός νομικός επισήμανε:

H επικίνδυνη απόφαση για τις διαδοχικές αποσπάσεις των δύο αναισθησιολόγων από το Γενικό Νοσοκομείο του Αιγίου αποκαλύπτει με τραγικό τρόπο πως το κυβερνητικό αφήγημα για την έμπρακτη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι άλλη μια τεράστια επικοινωνιακή φούσκα.   

Διότι εμπαίζει απροκάλυπτα την κοινωνία, αλλά και τους επιστήμονες και υπαλλήλους του νοσοκομείου μας, που δίνουν την μάχη -στην πρώτη γραμμή- για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής.

Η διακινδύνευση της λειτουργίας των χειρουργείων του νοσοκομείου Αιγίου, που υπονομεύει τα όρια ασφαλείας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, φέρνει τη συνολική ιεραρχία του Υπουργείου Υγείας προ των ευθυνών της.

Οφείλει αυτή να βρει σήμερα τις λύσεις ώστε να ανακληθούν οι αποσπάσεις και να αναβαθμιστεί συνολικά η λειτουργία του νοσοκομείου.

Δεν επιτρέπεται μάλιστα, κάποιοι να παρουσιάζουν το ζήτημα ως μια διελκυστίνδα του νοσοκομείου Αιγίου και του νοσοκομείου Ρίου, καθότι οι ίδιες ανάγκες και οι ίδιες αγωνίες αφορούν όλους τους εργαζομένους στα νοσοκομεία και τελικά, όλο τον αχαϊκό λαό.   

Αν το «επιτελικό» κράτος τους δεν μπορεί να λύσει ούτε αυτό, υπάρχει και η έντιμη οδός της παραίτησης όσων διατηρούν ευαισθησίες.