Ενδοοικογενειακά έχει περάσει ο κορωνοϊός στην Πάτρα και γενικότερα στην περιοχή με βάση τα αποτελέσματα από τα τεστ που έχουν γίνει σε ιατρικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, έχουν εντοπιστεί οικογένειες που έχουν από δύο έως και τέσσερα ή και πέντε κρούσματα, εκ των οποίων ορισμένα μπορεί να είναι συμπτωματικά και κάποια άλλα χωρίς συμπτώματα. 

Το όλο θέμα εντόπισε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, η οποία έχοντας έρθει σε επαφή και με άλλα διαγνωστικά κέντρα της περιοχής εκτός του δικού της, είδε αυτή την νέα τάση διασποράς του ιού που είναι και αρκετά επικίνδυνη.

Ήδη η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου έχει ενημερώσει σχετικά για αυτή την εξέλιξη την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και τον διοικητή της Γιάννη Καρβέλη, με τον φορέα να ερευνά το όλο θέμα, κάνοντας και αυτός  από την πλευρά του, τις δικές του καταγραφές.

Η ιχνηλάτηση μέσα από τα κρούσματα που εντοπίζονται δείχνει ότι υπάρχει πράγματι μία τάση διασποράς εντός των οικογενειών ή και του συγγενικού περιβάλλοντος, ένα ζήτημα που αποτελεί συνέπεια προφανώς της εορταστικής περιόδου.

Οι μικρές οικογενειακές συγκεντρώσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε συνδυασμό με τη γενικότερη χαλαρότητα της εορταστικής περιόδου, μάλλον έκαναν τη ζημιά τους.

Το θέμα είναι οι συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν από αυτό και τι μπορεί να γίνει για να μην περάσει ο ιός στην ευρύτερη ανοικτή κοινότητα, δηλαδή στο ευρύτερο περιβάλλον των οικογενειών που έχει εντοπιστεί η διασπορά.

Γιατί κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι υπάρχει θέμα στην ανοικτή κοινότητα, κάτι που μπορεί να μην φανεί άμεσα, αλλά μέσα στο διάστημα των επομένων ημερών και το οποίο αν δεν προσεχθεί και περαστεί αψήφιστα από το σύνολο της κοινωνίας, ίσως να οδηγήσει σε μία έξαρση κρουσμάτων.

Κάτι που με τη σειρά του θα έχει ασφαλώς δυσμενείς επιπτώσεις για την υγειονομική πορεία της περιοχής.