Ο επικεφαλής της παράταξης Ώρα Πατρών, Γιώργος Ρώρος και το Πολιτιστικό τμήμα της εκφράζουν τη θλίψη τους, για το θάνατο του Διονύση Γερολυμάτου. 

Ο Διονύσης Γερολυμάτος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1938. Κεφαλληνιακής καταγωγής, πήρε τα πρώτα μαθήματα σχεδίου το 1954 από τον Γεώργιο Παπαδημητρίου-Φαίων. Σπούδασε στη συνέχεια γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών λαμβάνοντας υποτροφίες (1959-1963) κοντά στον Γιάννη Παππά, ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα χαλκοχυτικής-γυψοτεχνίας κοντά στον Νίκο Κερλή. Την περίοδο 1966-1970 συνεργάστηκε με την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρόεδρος του Συλλόγου Γλυπτών και μέλος του Γενικού Συμβουλίου Νεωτέρων. Είχε παρουσιάσει το έργο του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων στην Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών στο Παρίσι το 1971, στην Μπιενάλε της Αλεξάνδρειας το 1974, όπου έλαβε το Γ΄ βραβείο, και στην έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Γλυπτικής, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Χακόνε στο Τόκιο το 1976 καθώς και σε διεθνή Συμπόσια Γλυπτικής. 

Εργάστηκε ως συντηρητής στην Εφορεία Βυζαντινών αρχαιοτήτων στο τμήμα Παλαιοχριστιανικών, ενώ το 1968 αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση του υπεύθυνου γλύπτη στο Εθνικό Νομισματοκοπείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το τότε καθεστώς. Υπήρξε για χρόνια μέλος της επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών. Εργαζόταν με σκληρά υλικά, πέτρα, μάρμαρο, τσιμέντο, και δημιούργησε έργα από ένα ευρύ θεματικό πεδίο, αποτέλεσμα ελεύθερης έμπνευσης ή παραγγελιών. Παράλληλα με τη γλυπτική ασχολήθηκε και με το θέατρο, φιλοτεχνώντας σκηνικά για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

 Φιλικός χαρακτήρας, οικείος, προσηνής ήταν επίκεντρο ενδιαφέροντος.

Η τελευταία έκθεση του έγινε πριν ενάμιση χρόνο στη Δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και προτείνουμε να εξετάσει ο Δήμος Πατρέων τη δυνατότητα έργο του να τοποθετηθεί σε κεντρική πλατεία της πόλης, αναγνωρίζοντας το τη συνολική προσφορά του στην τέχνη.