Τι είναι αυτό που έχει γίνει από το μεσημέρι της Δευτέρας στο facebook των Πατρινών;

Δεκάδες Πατρινοί έχουν αλλάξει (και συνεχίζουν να αλλάζουν τα προφίλ τους) βάζοντας μία φωτογραφία που κρύβεται πίσω ένα γράφημα το οποίο έχει ένα χαμόγελο, μία κόκκινη μύτη, στοιχεία που παραπέμπουν στα χαρακτηριστικά του κλόουν. Μαζί με αυτά τρέχει και ένα δάκρυ που δείχνει ότι ο κλόουν είναι μάλλον θλιμμένος από κάτι που έχει γίνει. 

Το όλο σκηνικό όμως έχει και ένα λογότυπο στην δεξιά άκρη της φωτογραφία, που αναφέρει «Του χρόνου μπούλες», ενώ στη μέση της εικόνας υπάρχει και η χαρακτηριστική επιγραφή (σε κάθετη χάραξη) που λέει «ΠατριΝΟ Καρναβάλι».

Οι εικόνες αυτές έχουν πλημμυρίσει στην κυριολεξία τα προφίλ των Πατρινών και έχουν δώσει ένα άλλο ύφος στο facebook, βάζοντας έστω και με αυτόν τον τρόπο, τους χρήστες σε ένα καρναβαλικό ρυθμό.

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά δράσεων που έχουν ήδη ετοιμάσει οι ομάδες των πυρήνων των καρναβαλικών πληρωμάτων, έχοντας σαν στόχο να γίνει και φέτος καρναβάλι, με έναν διαφορετικό όμως τρόπο, ένεκα των συνθηκών της πανδημίας.

Ένα καρναβάλι, χωρίς μαζικές εκδηλώσεις και παρελάσεις που όμως θα εκφράζει τη συνέχεια του Πατρινού Καρναβαλιού, μιας συνέχειας που, σύμφωνα με τις ομάδες αυτές των καρναβαλιστών, είναι απαραίτητη για πολλούς και διάφορους λόγους.

«Είμαστε καρναβαλιστές (δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία τα πρόσωπα και τα ονόματα) που έχουμε φτιάξει μία ομάδα η οποία έχει ετοιμάσει μία σειρά από δράσεις υπό την ομπρέλα αυτού που έχουμε ονομάσει «Του χρόνου Μπούλες» τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της πρωτοβουλίας ο Δημήτρης Φάκαλος.

«Η πρωτοβουλία αυτή προέρχεται από την ανάγκη που νιώσαμε όλοι για να γίνει και φέτος καρναβάλι, παρά τις συνθήκες που υπάρχουν, με έναν διαφορετικό βέβαια τρόπο, χωρίς να βγούμε στους δρόμους, χωρίς παρελάσεις και χωρίς μαζικές εκδηλώσεις».


Οι πυρήνες των καρναβαλιστών και των πληρωμάτων που δημιούργησαν αυτή την πολυσύνθετη ομάδα που λέγεται «Του χρόνου Μπούλες», θα ανακοινώσουν μέσα στις επόμενες ημέρες τις υπόλοιπες δράσεις που έχουν ετοιμάσει.

Πάντως, η πρώτη δράση αυτή που στην ουσία ανήγγειλε την όλη πρωτοβουλία, «φωνάζοντας» με έναν καυστικό και ανατρεπτικό τρόπο (ΠατριΝΟ Καρναβάλι 2021) ότι το καρναβάλι έρχεται και είναι εδώ, είχε μεγάλη ανταπόκριση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το πρωί της Τρίτης, λίγες ώρες μετά από την πρώτη εμφάνιση στο facebook, άλλαξαν πάνω από 1320 προφίλ και έγιναν μπούλες.

Δείγμα ότι ο κόσμος της Πάτρας έχει ανάγκη το καρναβάλι και έχει τα αντανακλαστικά για να καρναβαλιστεί από όπου και όπως μπορεί, μόνος του ή και με ένα - δύο φίλους, κάτω από αυτές τις ειδικές συνθήκες, βρίσκοντας μέσα από το καρναβάλι τις διεξόδους για να αντιδράσει πάνω σε αυτό στο οποίο ζει τους τελευταίους μήνες.

*Να αναφέρουμε ότι η εικόνα που έχουν βάλει πλέον χιλιάδες Πατρινοί στα προφίλ τους είναι μία ιδέα της Νάντιας Κωνσταντινίδη και του γραφίστα Αλέξη Σακελλαρόπουλου.