Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Άνεμοι έως 7 μποφόρ και στο Ανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο, από το πρωί κυρίως σε Θράκη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Νότιο Ιόνιο και Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και από το απόγευμα στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Εύβοια. Τα φαινόμενα στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο και ενδεχομένως στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στο Κεντρικό Αιγαίο από το απόγευμα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών κατά τόπους. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το τέλος τους εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Θράκη θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς, στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 11, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 5 έως 13, στην Ήπειρο από 3 έως 15, στη Θεσσαλία από 6 έως 16, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 7 έως 17, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 7 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 19, στις Κυκλάδες από 12 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 19 και στην Κρήτη από 14 έως 25 βαθμούς. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ. Από το απόγευμα όμως θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα το μεσημέρι τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες από το πρωί έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως έως το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.