O Προέδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλους σε άρθρο - παρέμβασή σε ότι αφορά το θέμα του Φράγματος Πείρου - Παραπείρου αναφέρει:

"Πριν λίγες ήμερες το Δημοτικό μας Συμβούλιο αποφάσισε να συμμετέχει ο Δήμος μας στη Διαχείριση και Λειτουργία του Φράγματος Πείρου- Παραπείρου σε Διαδημοτικό Φορέα με τη συμμετοχή του Κράτους και της Περιφέρειας, με πλειοψηφία των Δήμων.

Επίσης κρίθηκε ως εντελώς ανεδαφική, αδιέξοδη και λαθεμένη η άποψη περί ίδρυσης  Κρατικού  Φορέα διαχείρισης του Φράγματος διότι έτσι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να χαθεί η Διαχείριση από το Δήμο και να περάσει από το κράτος σε ιδιώτες.
Ο Δήμαρχος της Πάτρας δυστυχώς δεν υλοποίησε τη συγκεκριμένη απόφαση στα σημεία που τον αφορούν, όπως αντιστοίχως και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντίθετα, με απαντήσεις και τοποθετήσεις κατά καιρούς στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και με Δελτία Τύπου, ο Δήμαρχος τοποθετείται λέγοντας πως δεν θα υλοποιήσει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Δυστυχώς δεν είναι η  πρώτη φορά. Και σε άλλες περιπτώσεις ο Δήμαρχος της Πάτρας έχει αρνηθεί να υλοποιήσει αποφάσεις του ανωτάτου Συλλογικού Οργάνου της πόλης. Δείχνει δυστυχώς περιφρόνηση απέναντι στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, που εκπροσωπεί το 60% των πολιτών. Του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι το κυρίαρχο συλλογικό Όργανο και απολύτως αρμόδιο να αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο.

Ο Δήμαρχος ως εκτελεστικό όργανο των συλλογικών οργάνων είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει κάθε απόφασή τους. Για εμάς βέβαια αυτή η υποχρέωση είναι κυρίαρχα πολιτική.

Απέναντι σε αυτή τη θεσμική εκτροπή του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας - κατά πλειοψηφία αποφάσισε πως πρέπει να αντιταχθεί, στα πλαίσια της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των θεσμών και των νόμων όπως άλλωστε ο καθένας από εμάς δεσμεύτηκε με όρκο να πράττει από την αρχή της θητείας μας.

Είναι πολύ επικίνδυνες οι απόψεις όπως εκφράζονται από τον Δήμαρχο και αφορούν την ουσία και τον τύπο της Δημοκρατίας. Αφορούν τη δυνατότητα των νόμιμα εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων να εκφραστούν, να πάρουν θέση και να ψηφίσουν για θέματα που αφορούν την πόλη και συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η Δημοκρατία έχει συγκεκριμένες αρχές στη λειτουργία της και βασίζεται στις πλειοψηφίες και στις μειοψηφίες. Κάθε τι άλλο παραβιάζει τους κανόνες της και στην ουσία την υποσκάπτει.

Σε αυτό το θεμελιώδες ζήτημα κανείς δεν μπορεί να μείνει αδρανής. Ούτε εμείς ούτε ο Πατραϊκός λαός.


Κατόπιν τούτων εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας:

Καταδικάζουμε τη συμπεριφορά του Δημάρχου της Πάτρας και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με την άρνηση τήρησης και εφαρμογής των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και την απαξίωση των Δημοτικών Συμβούλων με την προσπάθεια φίμωσής τους.

 Όλα τα ανωτέρω τα προσυπογράψαμε και συμφωνήσαμε να συμπεριληφθούν στο ψήφισμα που έγινε ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ απο 25 δημοτικούς συμβούλους του δημοκρατικού τόξου πλην των ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ.
Η δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» οι δημοτικοί σύμβουλοι, τα στελέχη,
οι συμπολίτες φυσικά και προσωπικά ως επικεφαλής αμφισβητούμε δυναμικά, το τοξικό  σύστημα της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ και δεν πρόκειται να σιωπούμε, να πειθαρχούμε και να γονατίζουμε.

Η ιστορία μας, μας απαγορεύει να υποταχθούμε.

Δεν θα γονατίσουμε.

 Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την ανατροπή προς το καλλίτερο.
Τώρα είναι η ώρα. Η ώρα που επιχειρούν οι κόκκινοι φασίστες να κυβερνήσουν την Πάτρα  χωρίς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .

Τώρα που ξεδιάντροπα καγχάζουν ότι « δεν υλοποιούμε και δεν σεβόμαστε τις αποφάσεις που η πλειοψηφία αποφασίζει». Οι ΚΟΚΚΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ του δημοκρατικού εκφυλισμού, της τραμπουκικής χυδαιότητας, του Σταλινικού σκοταδισμού, του δικτατορικού κολεκτιβισμού και της πανδημίας των ΔΗΘΕΝ, θέλουν να ορίσουν την μοίρα της πόλης μας με βάση τις καταδικασμένες δογματικές ιδεοληψίες τους και να επιβάλουν ένα καταδικασμένο αναχρονιστικό πλαίσιο ανάλογο εκείνων των παραδείσων της Σοβιετικής Ένωσης.

Θέλουν να καταργήσουν τον βασικό κανόνα της δημοκρατίας που επιβάλει τις αποφάσεις να παίρνει  η πλειοψηφία. Με την κεκτημένη ταχύτητα της κατηφόρας οδηγούν στη θεσμική κατάρρευση... Εκπέμπεται ήδη εκκωφαντικό  σήμα κινδύνου. Αντηχεί  αλαζονεία και  αυταρχικότητα. Μια αυταρχικότητα και δικτατορική αυθάδεια που πηγάζει από τις αναντίστοιχες με την κομματική τους απήχηση εκλογικές νίκες. Κάποιοι ίσως θα πουν: «Και εγώ, τί μπορώ να κάνω; Ο λόγος μου δεν μετράει».

Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα . Οι πολίτες τα πάντα μπορούν... ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ ΤΟΥ ΚΚΕ (του 5% ) ΔΗΜΑΡΧΟ ...

Ασφαλώς όμως το ίδιο εύκολα μπορούν και να τον υποχρεώσουν να σεβαστεί τις αποφάσεις της τοπικής Βουλής, δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου .
Το μόνο λοιπόν που μένει να κάνουμε όλοι εμείς η συντριπτική πλειοψηφία  είναι να βγούμε και να το φωνάξουμε στη γειτονιά, στη δουλειά, στη συντροφιά ... εμείς οι ενεργοί και παρόντες συμπολίτες και να παρέμβουμε άμεσα.
Είναι ζήτημα δημοκρατίας να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις της πλειοψηφίας .
Το μέλλον της Πάτρας δημιουργείται από τις ατομικές και συλλογικές
επιλογές. Στα δικά μας χέρια βρίσκεται το μέλλον των παιδιών μας και το δικό μας.

Από τις δικές μας επιλογές και συμπεριφορές  εξαρτάται η απομόνωση των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης.

Εμείς είμαστε η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ που θα φέρει τον άνεμο δημοκρατίας στο Δημαρχείο και δεν θα επιτρέψει με την σιωπή και τον ωχαρδερφισμό να μετατραπεί σε Κρεμλινο .
Είναι ώρα να θυμηθούμε την χαμένη αίγλη της Πάτρας της ιδιαιτέρας πατρίδας μας και να «αφορίσουμε» όλα τα αρνητικά εκείνα στοιχεία που την έφεραν σε δεινή και άσχημη θέση και τους πολίτες της σε κατάσταση τραγικών συνθηκών.. για να απορρίψουμε όλα τα αντιδημοκρατικά ,τοξικά, διαλυτικά συστατικά που διαταράσσουν την δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και αποπροσανατολίζουν τους στόχους της ευημερίας των πολιτών προς αλλότρια και κομματικά ιδιοτελή συμφέροντα.

Είμαστε εδώ για τους αδύναμους συνάνθρωπους  μας που χρειάζονται χέρι βοηθείας και ακόμα περισσότερο για να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση που οι ώρες απαιτούν.

Έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο δημοκρατικό φράγμα στο ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ , και να διαχειριστούμε τα προβλήματα , τα οποία προαπαιτούν μία συνύπαρξη και συνεννόηση που δίνει μία ανάσα ελπίδας για το μέλλον.
Μπορούμε όλοι μαζί να γκρεμίσουμε τους φράχτες της αλαζονείας του Δημάρχου . Να ρίξουμε τον φράχτη που βάζουν οι κομμουνιστές και θέλουν να μας χωρίζει γεννώντας μίση και προκαταλήψεις ώστε να μας χωρίζουν.
Ας γκρεμίσουμε όλους τους φράχτες και ας προχωρήσουμε με ομαδική δουλειά.
Μπορούμε και οφείλουμε  να γκρεμίσουμε το κόκκινο τείχος του Πελετιδη .

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπενθύμιζε συχνά - πυκνά σε ολους «Στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ο λαός με την ψήφο του έχει δικαίωμα και να αυτοκτονεί»
Εμείς θέλουμε να ζήσουμε και να προκόψουμε".