H Aντιδήμαρχος Πατρέων Αναστασία Τογιοπούλου σε άρθρο της αναφέρει:

 Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποκαλύφθηκε πλήρως η άρνηση των δημοτικών συμβούλων επτά παρατάξεων της Μειοψηφίας του Συμβουλίου να σεβαστούν τη Λαϊκή Ετυμηγορία των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών.

Αναλωθήκαμε σε πολύωρη συζήτηση του θέματος περί Θεσμικής Εκτροπής του Δημάρχου Πατρέων και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ως προς τη μη υλοποίηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε εισαχθεί προς συζήτηση με αίτηση 23 Συμβούλων που αποτελούν στο σύνολο τους μέλη 7 Δημοτικών Παρατάξεων της Μειοψηφίας. 

Και κατά τους 23 αυτούς Δημοτικούς Συμβούλους, Θεσμική Εκτροπή του Δημάρχου, αποτελεί η άρνηση του Κώστα Πελετίδη να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λήφθηκε με πρόταση και ψήφους μόνο Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης και με την οποία δρομολογούνταν διαδικασίες για να συμμετέχει ο Δήμος Πατρέων σε Διαδημοτικό Φορέα Διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου και υπαγορεύονταν κινήσεις και ενέργειες που θεσμικά ανήκουν στο Δήμαρχο.

Είναι γνωστό ότι στο Πρόγραμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης που εκτέθηκε στον Πατραϊκό Λαό στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 υπήρχε η θέση της Παράταξης ότι διεκδικεί η διαχείριση του Φράγματος να γίνει από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα σχεδιάζει, θα προσλαμβάνει προσωπικό, θα υλοποιεί το έργο της ορθολογικής διαχείρισης και θα παρέχει δωρεάν νερό, καθαρό και υγιεινό για όλους.

Συνεπώς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, με την απόφαση που έλαβαν, ζητούσαν από το Δήμαρχο να αθετήσει το Πρόγραμμα του, το οποίο έχει την εντολή από τον Πατραϊκό Λαό να υλοποιήσει.

Ο Δήμαρχος έχει τη Λαϊκή Νομιμοποίηση ως ο επικεφαλής εκείνης της Παράταξης που κέρδισε τις εκλογές. Και αυτή η Λαϊκή Νομιμοποίηση αποτελεί Λαϊκή Εντολή για το Δήμαρχο, να υλοποιήσει το Πρόγραμμα του το οποίο εξέθεσε στον Πατραϊκό Λαό και ο Πατραϊκός Λαός έδωσε την Εντολή με την ψήφο του να υλοποιήσει.

Και μάλιστα η Λαϊκή αυτή Εντολή είναι ισχυρή με μεγάλα ποσοστά και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις υπέρ του συνδυασμού του Δημάρχου. Στον πρώτο γύρο η Παράταξη του Δημάρχου έλαβε ποσοστό 41% έναντι 16% του δεύτερου συνδυασμού και στον δεύτερο γύρο ο Δήμαρχος έλαβε ποσοστό 71%. 

Ο Κώστας Πελετίδης έχει ισχυρή Λαϊκή Εντολή να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Παράταξης του, της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τώρα λοιπόν οι Παρατάξεις της αντιπολίτευσης τι θέλουν;  Θέλουν να κάνουν εργαλείο τους το Δήμαρχο για να υλοποιήσει το δικό τους Πρόγραμμα και όχι το Πρόγραμμα της Παράταξης του.

   Ποιος τους νομιμοποίησε να επιχειρούν αυτό;

   Νομιμοποιούνται χωρίς Λαϊκή Εντολή να υπαγορεύουν την υλοποίηση του δικού τους Προγράμματος;

   Αποτελεί Θεσμική Εκτροπή η πιστή τήρηση εκ μέρους του Δημάρχου του Προγράμματος της Παράταξης του;

 Είναι δυνατόν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δεσμεύεται ο Δήμος στο σύνολο του να εργαστεί στην κατεύθυνση που είναι αντίθετη από την πολιτική βούληση του Δημάρχου; 

Γιατί μεταξύ άλλων αυτό ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης το Μάρτη του 2020 στην απόφαση για την οποία «καταγγέλλουν» το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν την υλοποιούν.

Ο Πατραϊκός Λαός αποφάσισε τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2019 με βάση και τα Προγράμματα που εκτέθηκαν τίνος το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί. 

 Αν δε, ο Πατραϊκός λαός είχε ενημερωθεί και για το «πρόγραμμα» των μετεκλογικών συμπράξεων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ενδεχομένως να είχε δώσει την Εντολή του στον Κώστα Πελετίδη από τον πρώτο γύρο.

 Στις επόμενες εκλογές  προφανώς θα κριθούμε όλοι για τα πεπραγμένα μας και την συνέπεια μας.

 Έως τότε 

«Μην καρτεράτε να λυγίσωμε.

μήτε για μια στιγμή,

μηδ’ όσο στην κακοκαιριά

λυγάει το κυπαρίσσι…..»