Από το 1861 που αποκτήθηκε το πρωτο κομμάτι γης και φυτεύτηκε το πρώτο κλήμα, τoυ κτήματος, ξεκίνησε μια διαδρομή 160 χρόνων οινοποίησης. Με γνώσεις που μόνο η πείρα διδάσκει. Με ακούραστη φροντίδα που πηγάζει από το σεβασμό για το καλό κρασί.

Ξεκινήσαμε όταν ένας άνθρωπος με πάθος και αγάπη για το όραμα που ήθελε να πραγματοποιήσει, ο Βαυαρός Gustav Clauss, εγκαταστάθηκε στην Πάτρα, γοητευμένος από την πολιτιστική ποιότητα της Αχαϊκής πρωτεύουσας και την δυναμική των αμπελιών της, αποφασίζει να δημιουργήσει την πρώτη οινική κοινότητα της Ελλάδας. Κτίζει ένα οικιστικό συγκρότημα με καθεδρικούς πύργους, που δίνει τη δυνατότητα σε ένα ολόκληρο χωριό να ζει, να εργάζεται και να αναπτύσσεται, γύρω από τον κεντρικό πυρήνα της οινοποιίας.

Στην πορεία του χρόνου, το πάθος και η σοφία του Γουσταύου, ανέδειξαν την οινοποιία αυτή και της προσέδωσαν διεθνή αίγλη.

Το 1873 δημιουργείται ένα συμπυκνωμένο, βαθυπόρφυρο και γλυκό κρασί, η Μαυροδάφνη. Λίγο αργότερα, το Μοσχάτο Πατρών με τα αιθέρια αρώματα θα έρθει να προστεθεί.


Η χρονιά του 1899, σημαδεύεται από την πρώτη εμφιάλωση Κρασιού στην Ελλάδα, τη Δεμέστιχα, η οποία ακολούθησε παγκόσμια πορεία.

1919: Η ACHAIA CLAUSS περνάει σε ελληνικά χέρια. Αρχίζει ο σταδιακός εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και των τεχνικών μεθόδων οινοποίησης.Διατηρείται το παραδοσιακό κομμάτι της οινοποιίας σαν το αδιάσειστο τεκμήριο της συμβολής της ACHAIA CLAUSS στο ρίζωμα του εκλεπτυσμένου οίνου στην ελληνική πραγματικότητα. Η φήμη της ACHAIA CLAUSS έχει εξαπλωθεί σε 43 χώρες του κόσμου. Πρόθεσή της η ανάδειξη των κρυμμένων μυστικών του Ελληνικού Αμπελώνα και η αξιοποίησή τους στο μέγιστο δυνατό.

Σήμερα: ACHAIA CLAUSS παράγει πλέον τα προϊόντα της σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την ιστορική της εγκατάσταση. Αληθινή όαση, παραδίδει την ομορφιά, την παράδοση και την ιστορία της στο χρόνο, στους χιλιάδες επισκέπτες της και σε όσους την αγαπούν και φροντίζουν για τη διατήρηση της μοναδικής της υπόστασης.

Η ACHAIA CLAUSS αποτελεί σελίδα από την ιστορία του τόπου μας, που αρνείται πεισματικά να παλιώσει και διατηρεί όλη τη φρεσκάδα και το άρωμα των περιπετειών που ξετυλίχθηκαν από το 1854, τότε που ο ατίθασος νεαρός μποέμ Γουσταύος Κλάους ανακάτεψε τα ήθη, τα έθιμα και το αστικό status της εποχής εκείνης, δημιουργώντας κομμάτι–κομμάτι την παλαιότερη Πρέσβειρα Οίνου της Ελλάδας στον κόσμο, που χάραξε τα αχνάρια της Οινοποίησης με ανεξίτηλες γραμμές. Το 2018 προχώρησε στην ίδρυση Wine Club.


Τα πέτρινα κτίρια, το κάστρο, τα μεγάλα δρύινα σκαλιστά βαρέλια με Μαυροδάφνη ενός αιώνα, η παραδοσιακή Κάβα για την υποδοχή των επισκεπτών, ο νέος μουσειακός χώρος «Βαρελάτικο», αλλά και το μοναδικό τοπίο με την εκπληκτική θέα, προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.