Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού από την κορύφωση της εξάπλωσης στα τέλη του Ιουνίου, με 4.631 μολύνσεις.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί έφθασε τους 637.742. Το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 63 ασθενείς με τον κορωνοϊό, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ξεπερνά το επίπεδο των δεκαεπτά χιλιάδων νεκρών (επακριβώς έχει φθάσει τους 17.037) ως εδώ.

«Βλέπουμε να συνεχίζεται η αύξηση των μολύνσεων, κάτι που μας ανησυχεί πολύ και μας ωθεί να επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε δύο σημαντικά πράγματα: την υπερφόρτωση (των κρουσμάτων) που εισάγονται ή θα εισαχθούν σε νοσοκομεία σε μερικές ημέρες, και την κατάσταση στις κλίνες ΜΕΘ (μονάδων εντατικής θεραπείας)», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το πρόβλημα είναι εντονότερο στις περιφέρειες Ταραπακά και Ατακάμα, όπου αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ.

Ως την Παρασκευή είχαν εμβολιαστεί σχεδόν 10.700 μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη λατινοαμερικάνικη χώρα, όπου η εκστρατεία ανοσοποίησης άρχισε την 24η Δεκεμβρίου 2020.