Συνελήφθη ο άνδρας που μονοπώλησε τα ΜΜΕ, το βράδυ της εισβολής των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, ο οποίος φιγούραρε σε δεκάδες φωτογραφίες με γούνινο καπέλο και κέρατα.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της νύχτας των επεισοδίων που οδήγησαν στα έκτροπα γύρω και μέσα στο Καπιτώλιο, ένας 32χρονος με γούνινο καπέλο και κέρατα, συνελήφθη σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Ο Τζέικομπ Άντονι Τσάνσλεϊ τέθηκε υπό κράτηση, καθώς του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βίαιη εισβολή και διατάραξη της τάξης. «Το άτομο κρατούσε δόρυ, μήκους περίπου 2 μέτρων, με μια αμερικανική σημαία τοποθετημένη κάτω από την αιχμηρή λόγχη» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία της Ουάσιγκτον.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Τζέικομπ Άντονι Τσάνσλεϊ θεωρείται πως ταυτοποιήθηκε ως ο «άνδρας που εθεάθη κατά την δημοσιογραφική κάλυψη να εισβάλει στο Καπιτώλιο ντυμένος με κέρατα, γούνα στο κεφάλι, μπλε, κόκκινο και λευκό χρώμα στο πρόσωπο και χωρίς μπλούζα».

Ποιος είναι ο κερασφόρος οπαδός του Τραμπ

Ο υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ με τα πολλά τατουάζ, κέρατα στο κεφάλι, ένα γούνινο καπέλο και βαμμένος στο πρόσωπο, ο 32χρονος γνωστός και με το ψευδώνυμο Τζέικ Αντζέλι, συχνά αποκαλείται και Σαμάνος της Qanon.

Ο Ανγκέλι βρισκόταν στο μπροστινό μέρος μιας ομάδας διαδηλωτών που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο και βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομία της Ουάσινγκτον που προσπάθησε μάταια να προστατεύσει το κτίριο. Στην συνέχεια, μπήκε στην αίθουσα της Γερουσίας όπου φωτογραφήθηκε να φωνάζει και να ποζάρει πάνω στην έδρα.

Η βασική από τις θεωρίες συνωμοσίας της QΑnon -ουδεμία εκ των οποίων στηρίζεται σε γεγονότα – υποστηρίζει ότι πολιτικοί και κορυφαίες διασημότητες που είναι «λάτρεις του σατανά», συνεργάζονται με κυβερνήσεις ανά την υφήλιο σε διεθνή δίκτυα παιδεραστίας κι ότι οι ΗΠΑ κατευθύνονται από τις σκοτεινές δυνάμεις που κρύβονται από πίσω και οι οποίες επιδιώκουν τη σύσταση μίας «νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων». Το όνομα της θεωρίας QAnon προέρχεται από τον Q, έναν μυστηριώδη δημόσιο λειτουργό που υποτίθεται ότι αγωνίζεται για την ματαίωση της συνωμοσίας.