Αντιδράσεις από αρκετούς Πατρινούς που χρησιμοποιούσαν τους χώρους του βοηθητικού σταδίου του Παμπελοποννησιακού για την άθληση τους, έφερε η αναστολή της χρήσης των δωρεάν καρτών εισόδου τους.

Πρόκειται για Πατρινούς που έκαναν χρήση των εγκαταστάσεων αυτών για να αθλούνται, έχοντας πάρει και τη σχετική κάρτα εισόδου από την διοικούσα επιτροπή και τον δήμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, Βασίλη Ζώτο, οι αντιδράσεις αυτές είναι αβάσιμες, καθώς η απόφαση αυτή δεν έχει να κάνει ούτε με τον δήμο, αλλά ούτε και με την αρμόδια αντιδημαρχεία.

«Εφαρμόσαμε τα όσα ορίζει η ΚΥΑ για το διάστημα της πανδημίας. Η ΚΥΑ είναι συγκεκριμένη και επιτρέπει την άθληση για το διάστημα της πανδημίας στους αθλητές της λίστας που έχει στην διάθεση της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

Πρόκειται για μία λίστα που έχει διαμορφωθεί από τον ΣΕΓΑΣ. Με βάση την ΚΥΑ οι αθλητές που μπορούν να αθλούνται στους χώρους του βοηθητικού και του Παμπελοποννησιακού Σταδίου για αυτό το διάστημα της πανδημίας είναι 80 στο ένα γήπεδο και άλλοι 80 στο άλλο.

Για την εξυπηρέτηση των αθλητών αυτών που προέρχονται από σωματεία της Πάτρας και κάνουν πρωταθλητισμό, η διοικούσα επιτροπή έχει χωρίσει τους χώρους σε τέσσερις ζώνες. Μια πρωινή (το ενδιαφέρον για αυτή είναι ελάχιστο) και τρεις απογευματινές που ξεκινούν από τις 3 το απόγευμα και μετά.

«Μετά από κάθε ζώνη οι χώροι θα πρέπει να καθαρίζονται από τους εργαζόμενους του σταδίου και η διαδικασία είναι συγκεκριμένη» εξηγεί ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής.

«Καταλαβαίνω ότι οι επιτρεπόμενοι αριθμοί δεν είναι αρκετοί για να εξυπηρετήσουν το σύνολο των αθλητών των σωματείων της Πάτρας, αλλά και όσους έκαναν προπόνηση στους χώρους αυτούς. Κάποιοι θα μείνουν από έξω. Όμως δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. 

Τι ήθελαν δηλαδή αυτοί που προσπαθούν να ανακινήσουν ένα ζήτημα από το πουθενά. Να αφήσουμε και τα 4.000 άτομα που έχουν κάρτες να μπουν μέσα για να κάνουν προπόνηση εν καιρώ πανδημίας; Τότε θα μας κλείσουν οριστικά και δεν θα αφήσουν κανέναν να μπαίνει».


Κάποιοι βέβαια επιμένουν και λένε ότι θα μπορούσαν να γίνουν τα στραβά μάτια τουλάχιστον για τον χώρο του βοηθητικού. Όμως από την άλλη έχουν γίνει δύο έλεγχοι από την αστυνομία στους χώρους του βοηθητικού και του κεντρικού σταδίου και μάλιστα ήταν αρκετά αυστηροί και τυπικοί.

Επιπλέον ένα ακόμα θέμα για την χρήση των χώρων αυτών και την αύξηση των ζωνών (κατά συνέπεια και τον αθλητών) έχει να κάνει και με τους λιγοστούς εργαζόμενους του δήμου.

«Δεν φτάνουν οι εργαζόμενοι που έχουμε στο στάδιο για να καθαρίζουν τους χώρους μετά από κάθε ζώνη. Ήδη έχουμε πρόβλημα. Πόσο μάλλον αν υπήρχε μεγαλύτερος αριθμός αθλητών».