Συστατικά

1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
1 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
1 κουτ. της σούπας κύμινο
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
500 ml ζωμός λαχανικών
400 γρ. φασόλια
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
χυμός από 2 λάιμ

Τρόπος Μαγειρέματος

Από βραδύς, αφήνεις τα φασόλια να μουλιάσουν σε ένα νερό και την επόμενη ημέρα αδειάζεις το νερό και τα μη καθαρισμένα φασόλια.
Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρεις το σκόρδο και το κρεμμύδι, μέχρι να αποκτήσουν ροδαλό χρώμα. Προσθέτεις τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά, ανακατεύεις και το αφήνεις να τσιγαριστεί για 3 λεπτά σε μέτρια ένταση.
Ανοίγεις το καπάκι, γεμίζεις την κατσαρόλα με νερό στην μέση, ρίχνεις τη σάλτσα ντομάτας, ομογενοποιείς και αφήνεις να βράσει για 10 – 15 λεπτά.
Προσθέτεις την πιπεριά και τα φασόλια, ανεβάζεις φωτιά, σκεπάζεις με το καπάκι και αφήνεις να βράσει για 50 λεπτά.
Ρίχνεις το χυμό από λάιμ και σερβίρεις.

Πηγή: tlife.gr