Πάνω από 2.000 παραβάσεις έχουν εντοπιστεί τους δύο αυτούς μήνες της καραντίνας και της εφαρμογής οριζόντιου καθεστώτος αναστολής δραστηριοτήτων για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τα μέτρα αυτά ξεκίνησαν από τις 7 Νοεμβρίου και συνεχίζονται, πάρα τις όποιες τροποποιήσεις έχουν γίνει κατά την διάρκεια αυτών των δύο μηνών.

Στην Αχαΐα στο δίμηνο της καραντίνας, πραγματοποιήθηκαν από τα αστυνομικά κλιμάκια 78.281 έλεγχοι στο πλαίσιο της πρόληψης και αποτροπής μετάδοσης του covid -19.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας από τις 6 το πρωί της 7ης Νοεμβρίου μέχρι και τις 6 το πρωί της 8ης Ιανουαρίου βεβαιώθηκαν 1.668 παραβάσεις που αφορούν σε περιορισμούς μετακινήσεων και 373 για μη χρήση μάσκας.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα σε ιδιοκτήτες και προσωρινά υπεύθυνους καταστημάτων, καθώς και σε διοργανωτές εκδηλώσεων σε σπίτια για παραβίαση των υγειονομικών διατάξεων.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 2 σε σούπερ μάρκετ, 2 σε γυμναστήρια, 6 σε σπίτια και 1 σε κατάστημα εποχιακών ειδών.

Σύμφωνα με μία γενικότερη εκτίμηση της αστυνομίας τόσο στην Πάτρα, όσο και στην Αχαΐα, υπήρξε μια γενικότερη συμμόρφωση ως προς τα μέτρα (με εξαίρεση κάποιες μέρες της γιορτινής περιόδου) αλλά και από την άλλη πλευρά, μία ανοχή από την ΕΛ.ΑΣ. στο θέμα των μετακινήσεων, κατά την διάρκεια της μέρας.