Πρώτη εβδομάδα του 2021 με lockdown και τίποτα δεν έχει αλλάξει ούτε στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Άδεια σοκάκια, κλειστά μαγαζιά, παρατημένα τραπέζια και καρέκλες, λουκέτα και απλήρωτοι λογαριασμοί.

Το lockdown από την Ικτίνου μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους, την πλατεία Άθωνος και από εκεί στα Λαδάδικα και στο ιστορικό Μπιτ Μπαζάρ, συνοδεύεται από ερημωμένα πεζοδρόμια, παρατημένα τραπέζια και καρέκλες, καθώς και ξεχασμένους λογαριασμούς στις πόρτες των επιχειρήσεων.

Περαστικοί που κοντοστέκονται για ελάχιστα λεπτά, παρατηρούν την εικόνα γύρω τους και συζητούν για τις στιγμές που τα κεντρικά σοκάκια της Θεσσαλονίκης «έσφυζαν» από ζωή με χαμόγελα και φωνές που «πλημμύριζαν» σχεδόν κάθε μαγαζί της πόλης, επισημαίνει το Thesstoday.

Η καραντίνα του Μαρτίου και του Νοεμβρίου αποτέλεσε οικονομική καταστροφή για τους επιχειρηματίες. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ένωσης Εστιατόρων – Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης Μιχάλη Επιτροπίδη, ήδη μέχρι στιγμής έχουν μπει «λουκέτα» σε 40 καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες: