«Δεν έχω κάνει κανένα κακό…». Αυτό υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος για το θέμα που έκανε τον γύρο της Ελλάδας την ημέρα των Θεοφανείων.

Μιλάμε ασφαλώς για τη συγκέντρωση ατόμων στο λιμάνι, την ρίψη του σταυρού και τους δύο κολυμβητές που έπεσαν, τηρώντας το έθιμο, αλλά παραβαίνοντας τους κανόνες και τη σχετική απαγόρευση.

Ο ιεράρχης υποστηρίζει ότι δεν έκανε καμία προαναγγελία της πράξης, δεν μάζεψε κόσμο και ότι οι κολυμβητές έπεσαν στην θάλασσα με δική τους πρωτοβουλία.

«Δεν προανήγγειλα την πράξη μου αυτή στο εκκλησίασμα. Δεν είπα στους πιστούς να έρθουν στο λιμάνι. Έκανα, με δύναμη ψυχής, την κατάδυση του σταυρού, όπως ήταν και η οδηγία της Ιεράς Συνόδου, που μας ζήτησε να γίνει η τελετή, χωρίς παρουσία πιστών.

Ούτε επισημότητες είχα, ούτε και ήθελα ή γνώριζα ότι θα πέσουν κάποιοι να τον πιάσουν. Τους έδωσα, ως όφειλα την ευλογία μου. Εγώ δεν είχα δικαιοδοσία να εμποδίσω κολυμβητές ή και πιστούς να' ναι εκεί» δηλώνει στην εφημερίδα  «Πελοπόννησο» ο κ.κ. Ιερώνυμος.

Θυμίζουμε ότι με παρέμβαση του εισαγγελέα και του λιμεναρχείου επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον Μητροπολίτη και 300 ευρώ στον καθένα κολυμβητή.

Παράλληλα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει την Τρίτη, καλώντας τον να δώσει εξηγήσεις και ενδέχεται να του επιβάλει ποινή αφού με απόφαση της επέτρεψε τον αγιασμό μόνο στους εσωτερικούς χώρους. «Ουδέν κακό δεν νιώθω πως έχω κάνει. Εφόσον κληθώ -εγώ και όχι ο γέρων Αμβρόσιος τότε θα στείλω γραπτώς τις εξηγήσεις μου» ήταν το σχόλιο του Μητροπολίτη.