Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 13.734 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 1.044 νέοι θάνατοι.

Πλέον, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού φτάνει τους 131.031 νεκρούς επί συνόλου 1.493.569 μολύνσεων.

Το Μεξικό, η χώρα όπου καταγράφεται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, κατέγραψε την Τετάρτη ρεκόρ θανάτων και μολύνσεων (1.165, 13.000). Ο απολογισμός που ανακοινώθηκε χθες συγκαταλέγεται στους βαρύτερους ως τώρα. Η έξαρση της πανδημίας αποδίδεται στις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τις συναθροίσεις πολιτών την περίοδο των εορτών του τέλους της περασμένης χρονιάς.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα. Το Μεξικό ξεκίνησε την 24η Δεκεμβρίου πρόγραμμα εμβολιασμού, αξιοποιώντας το προϊόν των Pfizer/BioNTech. Τη Δευτέρα δόθηκε πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δόσεις του οποίου αναμένεται να φθάσουν στη χώρα τον Μάρτιο.