Την άποψη ότι όσα έγιναν κατά τη διάρκεια των εορτασμών των Θεοφανίων, αποτελούν αποκλειστική ευθύνη της Εκκλησίας, εξέφρασε ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι παρά την κυβερνητική οδηγία, υπήρξε διάσταση ανάμεσα σε κυβέρνηση και εκκλησία , την οποία ακολούθησε συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και νέα οδηγία της Εκκλησίας «η οποία εφαρμόστηκε εν πολλοίς».

Παράλληλα, τόνισε ότι «η κυβέρνηση είπε ότι δεν μπορούμε με τα ΜΑΤ να αποτρέψουμε την απόφαση της Εκκλησίας». Σχολιάζοντας την αντίδραση της Εκκλησίας, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι πρόκειται για κίνηση που έγινε από «συλλογικούς φορείς και όχι μεμονωμένα άτομα. Εκεί ο φορέας παίρνει την ευθύνη. Εκεί είναι πολλοί άνθρωποι που εκφράζονται συλλογικά και παίρνουν την ευθύνη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει άνθρωπος εντός της κυβέρνησης που να θέλει να πλήξει την ελευθερία ασκήσεως της θρησκευτικής λατρείας και όταν είναι να ληφθούν μέτρα λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη αυτή η ελευθερία», διευκρινίζοντας πως « όταν πρόκειται για συνωστισμό καταλαβαίνουμε ότι αλλάζει η κατάσταση».

Βορίδης: Δεν υπάρχει σκέψη ή ενδεχόμενο εκλογών

Ο Μάκης Βορίδης υπενθύμισε, επίσης, ότι «ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε: πρέπει να πάρει η Εκκλησία την ευθύνη αυτήν, αφού πρόκειται για έκφραση πολλών ανθρώπων».

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «δεν υπάρχει οποιοδήποτε σκέψη ή ενδεχόμενο εκλογών» και διαβεβαίωσε πως «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους», για να καταλήξει πως σε κάθε περίπτωση, «είναι σαφές ότι μετά την πανδημία θα υπάρξουν κινήσεις για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας».