Για την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε με την πανδημία μίλησε η Βάνα Μπάρμπα δηλώνοντας παράλληλα πως «θα κάνει το εμβόλιο με μεγάλη χαρά».

«Δοκιμαζόμαστε όλοι. Είναι δύσκολη η εποχή που ζούμε. Είμαστε σε απομόνωση από τους ανθρώπους που αγαπάμε. Τρομακτικό ότι δεν μπορούμε να δώσουμε ένα βλέμμα υπόσχεσης και αγάπης. Ζούμε αγκαλιά με τον φόβο. Κάθε αγκαλιά που μας έδινε χαρά μας φοβίζει. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που περνάμε» λέει η Βάνα Μπάρμπα και συνεχίζει: «Θα κάνω με μεγάλη χαρά το εμβόλιο. Ποιος δεν θα ήθελε να πάει στην πηγή και να πιει νερό. Είμαι συνειδητοποιημένη. Από το να ζώ με το φόβο και να μη ζω στην ουσία, χίλιες φορές να διώξω το φόβο και να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου με αξιοπρέπεια και μια παλιά κανονικότητα».

«Έχω έξι μήνες να δω τους γονείς μου. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να μην μπορείς να αγκαλιάσεις το γονιό σου;» υπογράμμισε με νόημα.

Τέλος χαρακτήρισε «ανόητη όλη αυτή η συνωμοσιολογία» γύρω από το εμβόλιο. «Δεν γίνεται να μπορούμε να δούμε το φως στο τούνελ και να λέμε όχι» κατέληξε.