Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της αιγιώτικης εταιρείας “Adveos” από την από την κινέζικη «Beken Corporation» με έδρα τη Σαγκάη.

Το ποσό της εξαγοράς έφτασε τα 7,5 εκατομμύρια δολάρια. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν εν μέσω πανδημίας και η συμφωνία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Εκκρεμούσε ωστόσο η έγκριση του deal από τις κινεζικές αρχές.

Η Adveos δραστηριοποιείται στο χώρο της Μικροηλεκτρονικής και συγκεκριμένα υλοποιεί και εκμεταλλεύεται εμπορικά προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας για ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα (chips) υψηλής τεχνολογίας.

"Είναι η πρώτη εξαγορά στην Ελλάδα από κινεζική εταιρεία στην αγορά των ημιαγωγών και οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν εν μέσω πανδημίας για να ολοκληρωθούν σε ένα χρονικό σημείο που ακόμα και σημαντικοί παίκτες της αγοράς παραμένουν επιφυλακτικοί στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες" όπως δήλωσε ο γενικός της διευθυντής Γιώργος Δημητρόπουλος.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γινόμαστε μέλος ενός κορυφαίου οργανισμού όπως η Beken και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για την ανάπτυξη των ασύρματων πλατφορμών επόμενης γενιάς", πρόσθεσε ο κ. Δημητρόπουλος.

«Είναι μια συναρπαστική ευκαιρία για την Adveos, να ανήκει στην οικογένεια της Beken και να είναι βασικός παίκτης στο σχεδιασμό των ασύρματων προϊόντων επόμενης γενιάς που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Beken Corporation, βασικός παίκτης σε λύσεις ασύρματης επικοινωνίας, έχει ολοκληρώσει την εξαγορά της Adveos Microelectronic Systems, εξαγορά που θα ενισχύσει τις δυνατότητες ασύρματης επικοινωνίας της Beken και τη δυναμική ανάπτυξής της, σε μια εποχή όπου οι ραγδαίες εξελίξεις στα ασύρματα πρωτόκολλα παρέχουν σημαντικές ευκαιρίες τόσο για την εγχώρια, όσο και για τις ξένες αγορές.

Ο πρόεδρος της Beken Πένκφι Ζανγκ, δήλωσε ότι "η εξαγορά της Adveos θα επιτρέψει στην Beken να ενισχύσει τη στρατηγική της θέση σε αυτές τις αγορές, φέρνοντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης από άποψη εσόδων και προϊόντων, καθώς και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της αγοράς και τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία της εταιρεία

Στην Adveos βρήκαμε μια εξαιρετική ομάδα που συμπληρώνει τέλεια το όραμά μας να γίνουμε ο κορυφαίος προμηθευτής ασύρματων chipset. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε περαιτέρω την ομάδα στην Αθήνα και να αυξήσουμε σημαντικά το αποτύπωμά της τα επόμενα χρόνια". 

Εξάλλου θετικού του όλου deal είναι ότι η εταιρεία από το Αίγιο παραμείνει στην Ελλάδα και μέσα στα επόμενα 3 χρόνια αναμένεται να τριπλασιάσει το προσωπικό της.