Με ανοιχτές εκκλησίες, λιγοστούς πιστούς και κόσμο έξω, στα προαύλια των ναών γιορτάστηκε στην Πάτρα η μέρα των Θεοφανείων 

Ο κόσμος ήταν από νωρίς στις εκκλησίες και αρκετές από αυτές, όπως ο μητροπολιτικός ναός της της Πάτρας, ήταν πλήρεις, με βάση πάντα τα μέτρα που ισχύουν από την ΚΥΑ.

Είχαν δηλαδή 25 άτομα εντός των ναών τους (ανάλογα πάντα με την χωρητικότητα τους), με κάποιος πιστούς να αλλάζουν για να μπαίνουν οι επόμενοι που περίμεναν από έξω. Το σύνολο των πιστών (τουλάχιστον στις κεντρικές εκκλησίες της Πάτρας) φορούσαν μάσκα και τηρούσαν τα μέτρα. 

Πέρα από τους πιστούς έξω από τους ναούς ήταν και αστυνομικοί που παρακολουθούσαν διακριτικά τα τεκταινόμενα, κάνοντας συστάσεις εκεί όπου χρειαζόταν. Οι αστυνομικοί, μάλιστα τις περισσότερες περιπτώσεις, είχαν έρθει σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους των ναών για να μην δημιουργούνται «ουρές» κατά την διάρκεια που μοιραζόταν ο Αγιασμός.

Σε γενικές γραμμές οι ναοί της Πάτρας άνοιξαν για την ημέρα των Θεοφανίων, χωρίς να σημειωθούν προβλήματα και με τους πιστούς να συρρέουν στις εκκλησίες παραβλέποντας την απαγόρευση για μετακίνηση, αλλά και με έντονη παρουσία της αστυνομίας στις εκκλησίες.